Piraeus banka nagradila najuspešnije stipendiste Fonda za mlade talente

Objavljeno: 28.03.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Piraeus banka je na današnjoj svečanosti dodelila vredne nagrade za petoro stipendista Fonda za mlade talente pri Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije koji su se pokazali kao najuspešniji tokom obavljanja stručne prakse. Stipendistkinja Jovana Andrić, uz novčanu nagradu, je dobila i stalno zaposlenje u Banci.

Pored stručnog znanja, stipendisti su pokazali samostalnost u obavljanju postavljenih zadataka, zalaganje, ozbiljnost, kao i timski duh, što su osobine koje se visoko cene u Piraeus bankarskoj grupi. Dobitnici ovogodišnje nagrade Piraeus banke su Marija Stošić iz Beograda, Milena Stanisavljević iz Kragujevca, Vladimir Dinić i Ema Ljubenović iz Niša i Jovana Andrić iz Užica. Svi nagrađeni stipendisti Fonda jedni su od deset odabranih diplomaca Univerziteta u Beogradu i Nišu koji su obavili stručnu praksu u banci i odabrani na osnovu predloga mentora.

Priznanja i nagrade za najuspešnije stipendiste Fonda za mlade talente uručili su Jorgos Panoutsopoulos, pomoćnik direktora za marketing, PR i razvoj proizvoda Piraeus banke i Miroslava Nešić Bikić, rukovodilac Odeljenja za marketing i odnose s javnošću. Svečanosti je prisustvovala i pomoćnica ministra za omladinu Ministarstva omladine i sporta Snežana Klašnja koja je ovom prilikom svim nagrađenima poželela puno sreće u budućim profesionalnim aktivnostima i istakla: „Fond za mlade talente je osnovan sa ciljem da stvorimo sistem vrednosti u kome se znanje ceni, uspeh prepoznaje, a rad nagrađuje. Fond za mlade talente nastoji da kroz saradnju sa javnim i privatnim sektorom, doprinese da naši mladi talenti steknu prva praktična znanja u vodećim kompanijama i institucijama Srbije.

Saradnja Piraeus banke i Fonda je prirodna, jer moramo zajednički da ulažemo u nove vrednosti, da bi Srbija i njeni građani od njih imali koristi. Destoro mladih je imalo šansu da posle završetka studija iz oblasti ekonomije ili finansija prva praktična znanja stekne u timu Piraeus banke, a jedna od njih, Jovana Andrić, pronašla je i svoje prvo zaposlenje. Želimo da, kroz saradnju sa institucijama i kompanijama, učinimo naše mlade talente vidljivijim“ zaključila je Klašnja.

- Banka je raspisala konkurs za četiri stipendije, međutim odlučili smo da nagradimo petoro studenata, jer su svi oni u potpunosti zadovoljili naše visoke kriterijume. Ovo je prilika da im čestitamo, jer su na samom početku karijere pokazali samostalnost, visoku stručnost, etičnost i adaptabilnost, što su neki od najvažnijih pokazatelja za ostvarenje uspešne karijere – istakla  je Aleksandra Radić, direktorka Sektora ljudskih resursa Piraeus banke i dodala:

- Pored nastojanja da obučimo stipendiste Fonda za talente, prenesemo im stečena znanja i finansijski podržimo najbolje među njima, jedan od ciljeva je i da pokažemo koliko je snažan naš tim i koliko mogućnosti za učenje i razvoj karijere možemo da ponudimo. Ovom prilikom, i zvanično bih poželela dobrodošlicu u tim Piraeus banke Jovani Andrić, za koju svi verujemo da će ličnim zalaganjem i profesionalnim razvojem u okviru uspešnog tima u kome radi doprineti poboljšanju poslovanja naše banke-.
 
Fond za mlade talente pri Ministarstvu omladine i sporta i Piraeus banka potpisali su u julu prošle godine dvogodišnji Protokol o poslovnoj saradnji, kojim je predviđeno da odabrani kandidati Fonda za mlade talente dobiju stipendije i stručnu praksu u ovoj banci. Banka je početkom avgusta uputila poziv mladim stipendistima Fonda Dositeja da se prijave na konkurs i nakon pristiglih prijava i individualnih intervjua sa odabranim kandidatima izabrano je njih desetoro koji su bili na praksi u Piraeus banci raspoređeni u odeljenjima: Administracija kredita i garancija – dva kandidata, računovodstvo -dva, IT operativa -jedan, Organizacija -dva, Analiza kreditnih zahteva -jedan i Upravljanje rizicima - dva.

Rukovodioci tih odeljenja, zajedno sa Sektorom ljudskih resursa i kolegama koje su sarađivale sa mladim talentima tokom ovih meseci, ocenjivali su njihovo pokazano znanje, spretnost i snalažljivost da se uklope u radnu sredinu, a petoro najboljih je nagrađeno novčanom nagradom.  Na osnovu nagrade i iskrene preporuke sa prakse od strane mentora Ivice Kostića i direktorke HR, nagrađeni stipendista Vladimir Dinić iz Niša dobio je stipendiju za postdiplomske studije koju dodeljuje Philip Morris International. Ovi mladi ljudi mogu da računaju na iskrenu preporuku Piraeus banke svakom budućem poslodavcu.

O Fondu za mlade talente Republike Srbije

Fond za mlade talente do sada je nagradio i stipendirao oko 7500 učenika i studenata i izdvojio preko 1,8 milijardi dinara za njihovu finansijsku podršku. Negujući dobru saradnju između privatnog i javnog sektora, Fond nastoji da smanji jaz između sveta obrazovanja i sveta rada u koji mladi talenti treba da se uključe.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana