Intesa Sanpaolo među tri vodeće „zelene banke“ u svetu

Objavljeno: 24.04.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

U istraživanju medijske kompanije Blumberg „World's Top Green Banks“, Intesa Sanpaolo, matična grupacija Banca Intesa, rangirana je među tri vodeće „zelene banke“ u svetu i ocenjena kao „zelena banka“ broj jedan u Italiji. Visoku poziciju u istraživanju Intesa Sanpaolo Grupa je ostvarila zahvaljujući izuzetnoj posvećenosti održivom poslovanju, kontinuiranoj brizi o zaštiti životne sredine i očuvanju energije, kao i značajnom ulaganju u izvore obnovljive energije i ekologiju. Odličan rezultat ujedno predstavlja skok sa 12. mesta na prošlogodišnjoj listi „World's Top Green Banks“ na aktuelnu poziciju.

Kriterijumi korišćeni u istraživanju bili su aktivnost na polju smanjenja ekoloških rizika u vidu redukovanja negativnog uticaja na okolinu, racionalnijeg trošenja prirodnih resursa i snižavanja emisije ugljen-dioksida, kao i doprinos na planu podrške očuvanju obnovljivih izvora energije i sprečavanju klimatskih promena kroz ponudu specifičnih finansijskih proizvoda i usluga klijentima.

Istraživanje potvrđuje snažnu posvećenost očuvanju životne sredine Intesa Sanpaolo Grupe, koju je takođe kanadski magazin Corporate Knight već treću godinu za redom ubrojio u prvih 100 kompanija sveta u pogledu održivog poslovanja.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana