Aleš Hauc novi predsednik uprave Nove KBM

Objavljeno: 11.05.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Novi predsednik uprave Nove KBM je Aleš Hauc, koji je dobio petogodišnji mandat za vođenje Nove KBM.

Na osnovu jednoglasne odluke Nadzornog saveta Nove kreditne banke Maribor, marta 2012. godine imenovan je novi predsednik uprave Nove KBM, g. Aleš Hauc. Aleš Hauc ima 20 godina dugo i veoma bogato radno iskustvo stečeno uglavnom u bankarskom sektoru; poslednjih sedam godina, kao generalni direktor, vrlo je uspešno vodio Poštu Slovenije.

Prilikom preuzimanja dužnosti predsednik uprave Nove KBM je istakao svoje uverenje da će Nova KBM nastaviti da se razvija u pravcu poboljšanja efikasnosti poslovanja i daljeg povećanja udela na bankarskom tržištu. “Put može biti i težak, ali nijedan ambiciozan put nije lak i zato verujem da će Nova KBM preživeti ovu svetsku krizu i da će se i dalje uspešno razvijati. Za sada slika banke pokazuje da je ovo bezbedna kuća koja dobro posluje, a obavićemo i reviziju poslovanja određenih segmenata, pre svega ćerki-firmi, jer želimo da kao nova uprava steknemo čistu sliku poslovanja,“ zaključio je Aleš Hauc.

Zajednički zadatak bankarske grupacije Nove KBM, kojoj pripada i Credy banka iz Kragujevca, je dalja konsolidacija, ostvarenje pozitivnog rezultata poslovanja i dalje pozicioniranje bankarske grupacije kao jedne od najuglednijih u regionu.

Saglasno strateškom opredeljenju Nove KBM i kao rezultat značajnih napora menadžmenta Credy banka je za manje od godinu dana od pristupanja grupi Nove KBM ostvarila značajne rezultate u svom poslovanju. U odnosu na 2010. godinu u 2011. godini ostvaren je rast bilansne sume od oko 22%, rast plasmana 37% i rast depozita 19%. U odnosu na prethodnu godinu u 2011. godini porasli su neto prihodi od kamata za 90% a ukupni troškovi poslovanja smanjeni su za 40%. Od januara 2011. godine Banka posluje sa dobitkom, a zaključno sa 31.12.2011. godine pokazatelji poslovanja su pozitivni.

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana