Banka Intesa: Povoljnije do energetski efikasnih domova

Objavljeno: 15.05.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Banca Intesa od danas prima zahteve građana za subvencionisane kredite za unapređenje energetske efikasnosti iz programa Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. U zavisnosti od očekivanog procenta uštede energije, svim fizičkim licima, bez obzira da li su klijenti Banca Intesa ili ne, na raspolaganju su četiri kreditna modela - dinarski i evro krediti, sa hipotekom i bez ovog instrumenta zaštite.

Krediti se odobravaju u iznosima od 20.000 do 1.500.000 dinara, odnosno od 1.000 do 15.000 evra, sa maksimalnim rokom otplate od 60 meseci za dinarske modele i 120 meseci za zajmove indeksirane u evrima.  Najatraktivniji od ponuđenih modela je subvencionisani kredit za unapređenje energetske efikasnosti u dinarima koji Banca Intesa plasira u visini do 800.000 dinara bez učešća, depozita i žiranata sa fiksnom nominalnom kamatnom stopom od 6 odsto na godišnjem nivou i efektivnom kamatnom stopom od 6,24 posto. 

- U nastojanju da društvenu odgovornost integriše u sve segmente poslovanja, Banca Intesa je svoju paletu kreditnih proizvoda dodatno osnažila uvođenjem subvencionisanih kredita za unapređenje energetske efikasnosti iz programa Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Od sada i građani mogu pod povoljnim uslovima da dobiju ovu vrstu pozajmica, koje će Banca Intesa odobravati i po isteku sredstva koji su predviđeni programom Ministarstva.- izjavio je Rikardo Parasporo (Riccardo Parasporo), član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Krediti za unapređenje energetske efikasnosti pomoći će građanima da poboljšaju kvalitet života i istovremeno smanje svoje troškove kroz nabavku i postavljanje izolacije, zamenu spoljne stolarije, ugradnju energetski efikasnijih peći i kotlova, kao i opštu uštedu električne energije u procesu grejanja korišćenjem štedljive grejne opreme i upotrebom izvora obnovljive energije (solarno-termalnih kolektora i opreme za sagorevanje biomase).

Subvencionisani kredit za energetsku efikasnost u dinarima

Reprezentativni primer *
Vrsta kredita Potrošački kredit u dinarima
Valuta kredita RSD
Kriterijum za indeksiranje Nema kriterijuma za indeksiranje
Iznos profakture 300.000 RSD 500.000 RSD
Iznos kredita 300.000 RSD 500.000 RSD
Period otplate 60 meseci 60 meseci
Mesečna rata 5.778 RSD 9.630 RSD
Kamatna stopa
(na godišnjem nivou) 6%, fiksna
EKS
(na godišnjem nivou) 6,27% 6.25%
Troškovi koji padaju na teret korisnika, poznati su u trenutku oglašavanja i ulaze u obračun efektivne kamatne stope
Naknada za obradu kreditnog zahteva 1.500 RSD 2.500 RSD
3 menice 150 RSD 150 RSD
Trošak Kreditnog biroa 205 RSD 205 RSD

Za klijente koji ispune uslov od minimum 15% uštede energije
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana