AIK banka predstavila MasterCard PayPass™ platni stiker

Objavljeno: 16.05.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

AIK Banka predstavila je MasterCard PayPass™ platni stiker, jedinstveno i inovativno sredstvo plaćanja koje svakodnevnu kupovinu čini jednostavnijom, bržom i sigurnijom.

PayPass stiker AIK Banke izdaje se u paru sa MasterCard Debit karticom, u sklopu paket tekućeg računa AIK Pozitiv. Stiker je, kao i paket račun, potpuno besplatan i dostupan svima. Zbog njegovih malih dimenzija, upotreba MasterCard PayPass™ platnog stikera izuzetno je praktična, jer se može zalepiti na bilo koji predmet koji korisnik stalno nosi sa sobom, a plaćanje se vrši jednostavnim prislanjanjem stikera na POS terminal.

- Kao domaća banka, dobro poznajemo potrebe lokalnih korisnika finansijskih usluga. Prepoznajući želju građana Srbije da budu u korak sa svetom u smislu novih tehnologija i načina života, izuzetno nam je zadovoljstvo što prvi u Srbiji svojim korisnicima možemo da ponudimo plaćanje putem MasterCard PayPass™ platnog stikera, i to potpuno besplatno. To je sada najbrži, a verujemo da će zahvaljujući jednostavnosti upotrebe, sigurnosti koju pruža korisnicima i dostupnosti postati i najpopularniji način plaćanja u Srbiji -izjavio je Dejan Tešić, član Izvršnog odbora AIK Banke.

MasterCard PayPass™ platni stiker zasnovan je na beskontaktnoj PayPass™ tehnologiji koja omogućava plaćanje jednostavnim prislanjanjem na čitač. Na taj način vreme obavljanja transakcije skraćuje se i do tri puta u odnosu na gotovinska ili plaćanja drugim platnim karticama. Ovakav vid plaćanja pruža izuzetan stepen bezbednosti, jer se korisnik prilikom plaćanja ne odvaja od svog platnog stikera. Zbog toga slučajno očitavanje kartice nije moguće, a apsolutna sigurnost primene stikera, postiže se verifikacijom PIN koda prilikom svake transakcije koja je veća od 2.500 dinara.

- MasterCard PayPass™ platni stiker je najmanje i jedno od najpraktičnijih sredstava plaćanja jer ga možete zalepiti na mobilni telefon, privezak za ključeve ili neki sličan predmet koji uvek nosite sa sobom. Zasnovan na beskontaktnoj platnoj tehnologiji MasterCard PayPassTM, platni stiker omogućava da brzo obavite plaćanje tako što ćete predmet na kome se nalazi prisloniti POS terminalu sa PayPass čitačem. Ovaj način plaćanja je bezbedan, pošto je stiker tokom kupovine samo u vašim rukama. Drago nam je da je naš partner AIK Banka prepoznala potencijal ovog proizvoda na srpskom tržištu i nadamo se da ćemo korisnicima u Srbiji olakšati svakodnevnu kupovinu i prilagoditi je njihovom stilu života - rekao je Gabriel Ghita, menadžer za razvoj poslovanja kompanije MasterCard Europe u regionu Centralne i Istočne Evrope.

MasterCard PayPass™ platni stiker je vezan za tekući račun korisnika u AIK Banci i novu MasterCard Debit karticu sa čipom, koja pruža sve pogodnosti MasterCard programa i mogućnost korišćenja u zemlji i inostranstvu, kao i na Internetu. PayPass™ stiker AIK Banke trenutno se može koristiti na oko 1.000 prodajnih mesta u Srbiji i više od 400.000 mesta u 36 zemalja širom sveta. AIK Banka ubrzano razvija svoju mrežu POS terminala i redovno će informisati korisnike o novim mogućnostima korišćenja ove tehnologije. Mogućnost da prvi počnu sa upotrebom nove tehnologije već je dobilo 5.000 unapred odabranih korisnika AIK Banke, dok svi ostali građani mogu podneti zahtev od 01.06. u bilo kojoj od 80 ekspozitura AIK Banke.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana