GRAWE osiguranje po profitabilnosti jedan od lidera na tržištu osiguranja u Srbiji

Objavljeno: 16.05.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

GRAWE osiguranje a.d.o. je još jednom pokazalo da je po profitabilnosti jedan od lidera na tržištu osiguranja u Srbiji. Neto dobit od 169 miliona dinara (oko 1,6 miliona evra) predstavlja 30,3% pozitivnog rezultata citavog sektora osiguranja u Srbiji koja iznosi 558 miliona dinara, iako GRAWE zauzima 3,5% ukupnog tržišta.

- Neto dobit u visini od 169 miliona dinara koju je GRAWE osiguranje ostvarilo u 2011. godini, prema Saopštenju Agencije za privredne registre o rezultatima poslovanja finansijskih institucija u Republici Srbiji ostvarenim u 2011. godini, predstavlja 30,3% pozitivnog rezultata citavog sektora osiguranja u Srbiji koja iznosi 558 miliona evra, odnosno 8,6% rezultata društava koja su ostvarila dobit, iako GRAWE osiguranje zauzima oko 3,5% ukupnog trzista - naglasio je predsednik Upravnog odbora GRAWE osiguranja a.d.o, mr Kristof Cetl.

I bilansna suma GRAWE osiguranja u Srbiji uvećana je u prošloj godini za 10,5 odsto, i dostigla je nivo od oko 100 miliona evra. Cetl je dodao da je na taj način GRAWE osiguranje a.d.o. dodatno učvrstilo svoju poziciju medju uspešnim kompanijama u sektoru osiguranja u Srbiji, čemu doprinosi i stabilna pozicija medju liderima u sektoru životnog osiguranja u Srbiji.

Prema podacima Narodne banke Srbije, bez obzira na nestabilna ekonomska kretanja, sektor osiguranja, kao i  osiguranje života u okviru njega, ostvario je rast u 2011. godini. Razvojem neobaveznih, životnih osiguranja, meri se i razvijenost sektora osiguranja. Živоtnа оsigurаnjа pоvеćаvајu učеšćе u ukupnој prеmiјi sа 16,5% nа 17,4% što predstavlja pozitivan pomak na tržištu Srbije i ukazuje i na veće poverenje stanovništva u tržište osiguranja i veću spremnost na ovakav vid štednje.

- Podaci za 2011. pokazuju pozitivne tendencije u sektoru životnog osiguranja, iako prema evropskim kriterijumima može da se zaključi da je sektor nerazvijen. Osiguranje života u Srbiji ima veliki potencijal i smatram da postoji veliki prostor za razvoj osiguranja života u Srbiji u narednom periodu - zaključio je predsednik Upravnog odbora GRAWE osiguranja a.d.o. Kristof Cetl.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana