Veliko srce za dečiji osmeh u Kragujevcu

Objavljeno: 22.05.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Dečije igralište u okviru vrtića „Crvenkapa“, rekonstruisano u sklopu projekta „Veliko srce“, danas je svečano  otvoreno u Kragujevcu. Zahvaljujući više od 18.000 korisnika kreditne kartice „Veliko srce“, vrtić „Crvenkapa“ dobio je obnovljeno dečije igralište, opremljeno najmodernijim spravama za igru i druženje za mališane iz Kragujevca i okoline. Ovo je jubilarni, 10 vrtić čije je igralište obnovljeno tokom 3 godine trajanja ovog humanitarnog projekta.

Dvorište vrtića „Crvenkapa“ u Kragujevcu, čiji je najveći deo bio prekriven šumom, sada je uređeno i opremljeno najsavremenijim spravama za igru i razvoj dece, koje zajedno sa zelenilom koje ih okružuje, čine prostor namenjen za boravak i aktivnosti ovih mališana.

Tokom tri godine sprovođenja ovog zajedničkog projekta Eurobank EFG i Fondacije „Ana i Vlade Divac“, više od 8.000 mališana iz čitave Srbije dobilo je priliku za lepše odrastanje u svojim vrtićima. Beogradski vrtić “Sunčica”, niški “Palčić”, pančevački  “Veverica”,  “Leptirić” u Novoj Pazovi,  “Milka Dimanić” u Vlasotincu,  “Radost” u Čačku, “Bambi” u Boru, dnevni boravak za decu sa invaliditetom “Sunce” u Prokuplju, fiskulturna sala odeljenja osnovne škole Ljubivoje Bajić Medveđa u mestu Rujišnik, postali su omiljena igrališta mališanima u ovim gradovima.

Jedinstvena humanitarna kartica „Veliko srce“ pruža mogućnost građanima da podrže obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima širom Srbije, bez ikakvih dodatnih troškova. Ova jedinstvena MasterCard kartica koristi se kao bilo koja standardna kreditna kartica, uz dodatni doprinos humanom cilju – boljoj budućnosti dece širom Srbije. Prilikom svake transakcije, uključujući kupovinu i podizanje gotovine, Eurobanka svoj deo prihoda uplaćuje u Fondaciju „Ana i Vlade Divac“, u svrhu rekonstrukcije dečijih igrališta u vrtićima širom Srbije.

Obnovljena igrališta opremljena su spravama za igru kao i drugom opremom koju mogu da koriste i deca iz osetljivih grupa, čime se podstiče socijalna inkluzija i pruža dodatna podrška za ravnopravno i srećno odrastanje.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana