Delitini fondovi i Fima novac od danas posluju pod nazivom Ilirika

Objavljeno: 28.05.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Imena dosadašnjih investicionih fondova Društva za upravljanje Ilirika DZU a.d.  koje je to društvo preuzelo od DZU-a Delte i Fime od danas posluju na srpskom tržištu pod promenjenim nazivom.

Preciznije, investicioni fond Delta plus sada će poslovati pod imenom Ilirika plus. Fima novac je promenio ime u Ilirika keš, a Delta dinamik u Ilirika dinamik. Ulagači u tim fondovima zadržavaju ista prava kao i pre promene i za njih se ništa ne menja u pogledu upravljanja i investicione politike, dok Ilirika gold i global zadržavaju prvobitna imena.

Udeo Ilirike DZU na srpskom tržištu posle uspešno obavljenih akvizicija i konsolidacije fondova iznosi preko 22 procenata . Upravljanjem sa pet investicionih fondova, od 15 koliko ih ima trenutno u Srbiji, ILIRIKA DZU je došla u sam vrh po visini sredstava pod upravljanjem, koja iznose skoro 2 miliona evra kao i po broju fondova pod upravljanjem.

Danas Ilirika grupa upravlja sa 25 fondova u pet zemalja u iznosu od 150 miliona EUR, dok DZU Ilirika u Srbiji u ovom trenutku ima najpotpuniju ponudu za investiranje u investicione fondove koji ulažu u domaće hartije, domaće i strane obaveznice, u najprofitabilnije strane akcije, kao i prvi sektorski fond koji ulaže u plemenite metale. Ukupna imovina svih otvorenih investicionih fondova koji posluju u Srbiji na kraju prošle nedelje iznosila je 1.749.849.787,26 dinara.

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana