Krediti Komercijalne banke za unapređenje energetske efikasnosti

Objavljeno: 30.05.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Komercijalna banka podržala je program Vlade RS i počela sa prijemom zahteva građana za odobrenje kredita za unapređenje energetske efikasnosti.

Krediti su namenjeni poboljšanju energetskih svojstava stambenih objekata i mogu se koristiti za nabavku i postavljanje izolacije, zamenu spoljašnje stolarije, nabavku grejne opreme vede energetske efikasnosti i sl.

Po izuzetno stimulativnim uslovima, Banka svojim klijentima nudi dinarski model kredita i model kredita indeksiran u valuti EUR.
Dinarski krediti odobravaju se bez učešda, sa rokom otplate do 60 meseci, dok se krediti indeksirani u EUR odobravaju uz učešde od 30% i sa rokom otplate do 60 i 120 meseci. Obezbeđenje kredita predstavljaju menice korisnika kredita.

Pored subvencionisanih, Banka odobrava i kredite za unapređenje energetske efikasnosti iz kreditne linije Fonda Green for Growth, takođe po veoma stimulativnim uslovima, sa rokom otplate do 60 meseci.

Komercijalna banka na ovaj način potvrđuje svoje društveno odgovorno poslovanje uz obezbeđenje dugoročnih pozitivnih efekata sa ciljem podizanja svesti o energestkoj efikasnosti i uštedi energije.

Detaljnije informacije o uslovima kredita i prijemu zahteva klijenti mogu da dobiju u ekspoziturama

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana