Piraeus Banka u Moskvi

Objavljeno: 16.01.2008


Novosti iz banaka izvor: Piraeus bank-Beograd

Piraeus Banka je od Centralne banke Rusije dobila licencu za otvaranje predstavništva u Rusiji. Poslovanje Piraeus Banke u Moskvi omogućiće lakše praćenje i korišćenje poslovnih prilika na ruskom tržištu i stvaranje značajne sinergije prihoda sa Piraeus Bankom (Kipar) Ltd.

Piraeus bankarska grupa je finansijska grupa sa najvećim stepenom rasta i razvoja u Grčkoj. Njeno prisustvo na međunarodnom tržištu konstantno raste, sa najjačim akcentom na tržištu Jugoistočne Evrope. Prisutna je i u finansijskim centrima Londonu i Njujorku. Grupa svojim stručnim znanjem i iskustvom pokriva oblasti bankarskog poslovanja sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima, kao i tržište kapitala, investiciono bankarstvo, lizing i finansiranje špedicije.

Glavni strateški planovi grupe su povećanje učešća na tržištu, poboljšanje kvaliteta usluga i zadovoljstva klijenata, plasiranje širokog spektra proizvoda, jačanje grupe u oblastima upravljanja aktivom i jačanje profitabilnosti sa stalnim povećavanjem uloga akcionara. Grupa je prisutna u SAD sa 14 filijala, u Rumuniji sa 90, u Bugarskoj sa 73, u Albaniji sa 38, u Egiptu sa 40 i u Ukrajini sa 86 filijala.

Poslovnu mrežu Piraeus banke na teriroriji Srbije čini 45 filijala, a do kraja 2008. planirano je proširenje za 11 odsto. Banka zapošljava 520 bankarskih stručnjaka, a u 2008. godini planirano je povećanje broja zaposlenih za 26 odsto. Banka je tokom 2007. pokrenula i dve nove kompanije Piraeus Leasing i Piraeus Rent koje svojim klijentima omogućavaju usluge finansijskog i operativnog lizinga. U drugoj polovini 2007. sa radom je otpočela i kompanija Piraeus Real Estate, koje će doprineti većem prisustvu Banke na srpskom tržištu i proširenju njene ponude i kvaliteta usluga.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana