Investicione jedinice bez ulazne naknade

Objavljeno: 11.02.2008


Novosti iz banaka izvor: Fond Focus Premium

Fond focus premium sprovodi promotivnu akciju prodaje investicionih jedinica bez ulazne naknade, čiji je osnovni cilj animacija tržišta i povećanje broja investitora na srpskom finansijskom tržištu-od onih sa manjim kapitalom za ulaganje, pa do velikih profesionalnih investitora. Investicioni fondovi u Srbiji postoje nešto manje od godinu dana i raspolažu sa oko 50 miliona eura imovine.
Procenjuje se da je potencijal investiranja u fondove u Srbiji znatno veći, budući da je samo u novembarskoj nedelji štednje u banke ušlo preko 310 miliona eura, kao i da je fondovska industrija u Hrvatskoj teška oko 4 milijarde eur-a. Dosadašnja iskustva u Srbiji su pokazala da fondovi pravilnom investicionom politikom odbacuju bolje rezultate nego indeksi Beogradske berze, pogotovu u uslovima negativne tržišne korekcije, pri čemu je Focus Premium jedini zabeležio rast od 5% od septembra.
Snažnija fondovska industrija će doprineti povećanju tražnje na domaćoj berzi i stabilnosti srpskog finansijskog tržišta, u iščekivanju velikih događaja-privatizacije velikih državnih preduzeća i besplatne podele akcija građanima, koji će doneti bum srpskom tržišta kapitala.
Promotivna akcija je počela 15 januara i trajaće do 15 februara 2008 godine, a ulazna naknada neće biti naplaćena za sve kupovine koje se izvrše u sedištu Društva Focus Invest ili putem prodajne mreže banaka posrednika, Volks i Metals banke.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana