Čačanska banka jedna od najuspešnijih banaka na polju energetske efikasnosti

Objavljeno: 18.06.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Uspešnim učešćem u Programu finansiranja projekata unapredenja energetske efikasnosti u 2012. godini, Čačanska banka je još jednom potvrdila da je jedan od lidera u kreditiranju fizickih lica na polju energetske efikasnosti.

U periodu od 15. maja do 13. juna realizovano je preko 350 kredita u ukupnom iznosu od 97 miliona dinara, što je Čačansku banku svrstalo u red najuspešnijih banaka koje su ucestvovale u Programu. Višegodišnje iskustvo u analizi i realizaciji kredita za ove namene rezultiralo je vrlo brzim odgovorom na zahtev klijenta. Dva dana od podnošenja zahteva, klijenti su bili u prilici da pozovu majstore i zapocnu rad na investiciji. Najveci broj kredita  odnosio se na zamenu spoljašnje stolarije i izolaciju stambenih objekata, ali se, ne mali broj kredita, odnosio i na investicije iz oblasti obnovljivih izvora energije – kupovinu solarnih kolektora i toplotnih pumpi, saopštila je Služba za upravljanje ponudom stanovništvu.

I nakon završetka Programa Fonda za zaštitu životne sredine, Čačanska banka nastavlja sa aktivnom promocijom koncepta energetske efikasnosti i korišcenja obnovljivih izvora energije. Krediti ce se odobravati na rok do 7 godina uz primenu valutne klauzule vezane za
evro i kamatne uslove koji su povoljniji od standardnih uslova za namenske kredite. Brza i efikasna realizacije zahteva za implementaciju širokog spektra eneregetski efikasnih mera ce i dalje biti osnovna prednost Čačanske banke.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana