Banka Intesa: Zadovoljstvo klijenata na prvom mestu

Objavljeno: 19.06.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Banca Intesa je proglasila pobednike drugog po redu godišnjeg studentskog konkursa „Dokaži se 100%“, takmičenja u izradi projekata iz oblasti upravljanja zadovoljstvom klijenata. Ana Rakita, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, i Boban Biserčić, student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, pobednici su konkursa u oblasti implementacije, dok su Đorđe Petrović i Milan Đorđević, studenti Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, autori najinovativnijeg projekta po mišljenju stručnog žirija.

Najuspešniji takmičari osvojili su novčane stipendije u visini od po 1.000 evra, kao i priliku da predstavljaju Srbiju na internacionalnom takmičenju u Italiji, na kome će se nadmetati pobednici lokalnih konkursa koji se sprovode u Diviziji internacionalnih banaka članica grupacije Intesa Sanpaolo Grupe. Za pobednike internacionalnog takmičenja predviđena je stručna praksa u Diviziji internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo Grupe ili letnja škola na prestižnom Universita Cattolica. Ostale učesnike konkursa Banca Intesa je nagradila stipendijom u visini od po 300 evra za zapaženo angažovanje na projektu tokom koga su, kroz timski rad i u saradnji sa mentorima, bili u prilici da teorijsko znanje stečeno na univerzitetu primene u praksi i razviju nove poslovne veštine.

Ovogodišnji konkurs “Dokaži se 100%” raspisan je krajem marta, a program selekcije studenata obuhvatio je 240 prijava. Sektor za ljudske resurse i Služba za upravljanje zadovoljstvom klijenata Banca Intesa intervjuisali su ukupno 98 studenata i izabrali 12 finalista, studenata Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Podeljeni u šest grupa, finalisti su pripremali projekte na zadate teme iz oblasti upravljanja zadovoljstvom klijenata, a stručna komisija u sastavu predstavnika menadžmenta Banca Intesa, Divizije internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo Grupe i univerziteta, proglasila je najbolja rešenja.

Cilj studentskog konkursa „Dokaži se 100%“ jeste da na poseban način stimuliše kreativnost studenata i inovativan pristup u izradi projekata na polju unapređenja zadovoljstva klijenata, kao i da ustanovi godišnju studentsku nagradu za izvrsne ideje koje doprinose promovisanju i razvoju ove oblasti poslovanja.

Na konferenciji za novinare povodom proglašenja pobednika konkursa o značaju saradnje poslovnog i akademskog sektora govorili su Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa Beograd, Lorans Aliko (Laurence Aliquot), direktor Odeljenja za upravljanje zadovoljstvom klijenata u Diviziji internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo Grupe, i Nevenka Žarkić Joksimović,  prorektor za finansije Univerziteta u Beogradu.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana