50 novih stipendista Intesa Sanpaolo grupe za školsku 2012-2013 godinu

Objavljeno: 20.06.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Intesa Sanpaolo, matična grupacija Banca Intesa, u saradnji sa neprofitnom organizacijom Fondazione Intercultura dodelila je 50 stipendija za studiranje i boravak u inostranstvu talentovanim učenicima srednjih škola. Trideset stipendija uručeno je učenicima srednjih škola u Italiji, šesnaest su osvojili đaci iz zemalja u kojima grupacija posluje kroz Internacionalnu diviziju banaka članica, dok su četiri dodeljenje pod pokroviteljstvom banke Casa di Risparmio iz Firence, takođe članice ISP Grupe.

U želji da olakša donošenje ekonomski izazovnih odluka roditeljima ovih talentovanih mladih ljudi, istovremeno ohrabrujući istaknute đake da se usavršavaju u novoj kulturnoj sredini, Intesa Sanpaolo je do danas dodelila ukupno 232 stipendije u saradnji sa ovom organizacijom.  
 

„U svetu u kome postajemo sve bliži jedni drugima, međusobno sve povezaniji, i gde pravila jedne zemlje ostavljaju direktan uticaj na druge, biti u prilici da se tokom čitave jedne godine udubite u kulturu koja je drugačija od vaše predstavlja veliku sreću i šansu za razvoj i formiranje omladine“, rekao je Enriko Kukijani (Enrico Cucchiani), izvršni direktor grupacije Intesa Sanpaolo. „Saradnja sa Fondazione Intercultura predstavlja mali doprinos Grupe stvaranju boljeg sveta, onakvog kakav bismo želeli da bude, sveta svesno otvorenog i voljnog da se uključi u svakodnevno konstruktivno suočavanje različitih načina razmišljanja i delovanja, drugačijih od onih na koje smo navikli.

Od 1955. godine Fondazione Intercultura podržava aktivnosti i projekte koji daju prednost obrazovnoj i kulturnoj razmeni između mladih Italijana i omladine iz drugih zemalja sveta. To je neprofitna organizacija koja ima za cilj da doprinese boljem upoznavanju i produbljivanju znanja mladih ljudi iz različitih kulturnih okvira. Vrednosti i ciljevi projekta ove organizacije koji Intesa Sanpaolo grupacija u potpunosti podržava su vrednovanje osobe, podrška zaslugama, kulturna otvorenost i tolerancija.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana