Dobit GRAWE koncerna od 70,2 miliona evra

Objavljeno: 25.06.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

GRAWE koncern je, uprkos nestabilnom ekonomskom okruženju, ostvario pozitivan godišnji rezultat i u prošloj godini. Dobit pre oporezivanja dostigla je 70,2 miliona evra i bilansna suma povećana je na 7,8 milijardi evra. Fakturisana premija GRAWE koncerna u 2011. godini iznosi 721,7 miliona evra. Istovremeno je iznos isplate naknada iznosio 416,2 miliona evra. Na osnovu kriterijuma finansijske stabilnosti i solventnosti, GRAWE je ponovo značajno iznad proseka tržišta u 2011. godini i poseduje potrebnu snagu da se suoči sa izazovima tržišta današnjice.

"U protekloj godini vrednost finansijskih ulaganja čitavog koncerna u oblasti osiguranja iznosila je 3,4 milijarde evra, što u poređenju sa prethodnom godinom predstavlja povećanje od 6,5%. Povereni novac se ulaže u nekretnine, obveznice, hipoteke i malim delom u akcije što potvrđuje da je GRAWE stabilan i pouzdan partner. GRAWE ističe važnu ulogu konzervativnog načina, što je rezultat stručnosti zaposlenih u GRAWE koncernu.", rekao je predsednik Uprave GRAWE koncerna, dr Othmar Ederer.

Uspešnom ekspanzijom u zemljama srednje i istočne Evrope, u kojima fakturisana premija predstavlja 36% od celokupne fakturisane premije koncerna, otvorena su mnogobrojna nova radna mesta. GRAWE koncern u 2012. godini planira nova zaposlenja i tako daje svoj doprinos rešavanju problema povećane nezaposlenosti, u svim državama u kojima posluje.

“Našim kvalitetnim poslovanjem uzvraćamo poverenje koje su nam ukazali klijenti i ono se odlikuje finansijskom stabilnošću celog koncerna. Kao deo ove velike i finansijski snažne institucije zadovoljni smo i ponosni zbog rezultata koje je koncern ostvario u 2011. godini. Zadovoljni smo što GRAWE u Beogradu može da koristi znanja i iskustva koncerna stečena na tržištima jugoistočne Evrope i što politiku poslovanja dugog više od 180 godina možemo da prenesemo, primenimo i usaglasimo sa poslovanjem Društva u Srbiji.”, rekao je mr Christoph Czettl, predsednik Upravnog odbora GRAWE osiguranja a.d.o. Beograd, povodom objave finansijskih rezultata GRAWE koncerna.

GRAWE sa svojom dugom tradicijom razvio se u višestruko međunarodno preduzeće koje objedinjuje delatnost osiguranja, bankarstva i upravljanja nekretninama. Finansijska stabilnost Društva se ogleda u sopstvenom kapitalu, koji je daleko iznad tržišnog proseka, kao i konzervativnom pristupu politici ulaganja. Na osnovu odnosa kapitala i obaveza GRAWE je jedno od najpostojanijih osiguravajućih društava u Austriji. Jedna od vodećih rejting agencija u svetu „Standard & Poor's“ potvrđuje da se GRAWE naročito ističe u područjima kapitala i rezervi i ocenjuje ovo osiguravajuće društvo najvišom ocenom „А“. Prema izveštajima ove renomirane agencije, ocena „A“ je dokaz finansijske sigurnosti i ekonomske stabilnosti preduzeća.

Osiguravajuće društvo „na Vašoj strani“, osnovano 1828. godine, nastavilo je i dalje da se razvija uprkos teškim okolnostima i predstavlja značajni privredni subjekat u srednjoj i jugoistočnoj Evropi. Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana