Mladi dizajneri – da vas vidimo

Objavljeno: 16.08.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

NLB banka Beograd uskoro planira da obogati svoju ponudu novom Maestro platnom karticom za studente. Želeći da novu karticu poveže sa njihovim budućim korisnicima, ali i da afirmiše kreativnost mladih ljudi, NLB banka Beograd je organizovala konkurs za izbor dizajna ove kartice pod nazivom “MLADI DIZAJNERI - DA VAS VIDIMO”, koji je trajao od 11. juna do 11. jula.

Prošle nedelje u prostorijama NLB banke Beograd uručene su nagrade najboljim mladim dizajnerima, čija su rešenja ocenjena kao vrlo kreativna, ali u isto vreme i dizajnerski funkcionalna.

U roku od mesec dana, koliko je konkurs trajao, stigao je veliki broj izuzetno kreativnih rešenja – čak oko 1000, pa je tako stručni žiri imao ozbiljan posao da izabere 3 najbolje ideje.
Kao najbolje rešenje izabran je rad Dušana Fusion Tucakovića iz Kragujevca, kome je karticu sa 150. 000 dinara uručio predsednik žirija profesor Bata Knežević, inače akademski slikar grafičar.

“Dobro delo je učinjeno. Mladim ljudima je dato polje za sopstvenu promociju. Malo je tih polja, pa kada se ukaže prostor, onda svi pohrle da ga zauzimaju. Kreativni nagoni prorade i svako prema svojim saznanjima i umećima pokušava da nametne sebe. NLB Banka je svojim iskorakom ka mladosti uspela da mobiliše hiljadu mladih ljudi željnih stvaranja.”, izjavio je predsednik žirija Bata Knežević. 
Na osnovu prvonagrađenog idejnog rešenja, NLB banka Beograd će i napraviti svoju novu karticu. Ova kartica će, osim za standardne funkcija koje podrazumevaju plaćanje roba i usluga na prodajnim mestima i podizanje gotovine na bankomatima, moći da se koristi i za plaćanje na internetu.

„Srećan sam što sam pobednik ovog konkursa, ali sam pre svega zadovoljan što će nova kartica NLB banke izgledati baš onako kako sam je ja zamislio. Ideja je potekla od činjenice da je forma kartice slična obliku konzerve, a svi mi koji je budemo koristili verovaćemo da je unutra baš zlatna ribica“, objasnio je svoju ideju dobitnik I nagrade, Dušan Tucaković.

Dobitnik II nagrade je Aleksandar Arsenin, a karticu sa iznosom od 75.000 dinara uručio mu je Milan Radojević, izvršni direktor Centra poslovne mreže NLB banke Beograd. “Zadovoljan sam kako učešćem tako i samom procedurom konkursa. Malo mi je žao što nisam osvojio prvo mesto, jer svakako je satisfakcija svakog dizajnera da mu ideja bude realizovana”, izjavio je dobitnik druge nagrade.

Dobitniku III nagrade – Nemanji Ivkoviću karticu sa iznosom od 50.000 dinara uručio je Nikola Puzić, direktor Sektora za platne kartice i elektronsko bankarstvo.”Želim da se zahvalim NLB banci što je pružila šansu mladim umetnicima, kreativnim ljudima da stvaraju novi proizvod banke”, izjavio je Nemanja.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana