Usluge privatnog bankarstva

Objavljeno: 11.02.2008


Novosti iz banaka izvor: UniCredit banka-Beograd

Unikredit banka u Srbiji počela je da pruža usluge Privatnog bankarstva, a za dva meseca je 44 klijenata toj banci na upravljanje deponovalo 12 miliona evra, izjavio je direktor Privatnog bankarstva te banke Miodrag Dilparić.
Na otvaranju prve ekspoziture za pružanje te vrste usluga Unikredit banke, Dilparić je objasnio da je u osnovi Privatnog bankarstva pružanje usluga koje su kreirane na osnovu potreba klijenata sa nadprosečnim bogatstvom, a da je cilj upravljanje njihovim novcem na najefikasniji način.
Privatno bankarstvo je ekskluzivna usluga i podrazumeva savetovanje u upravljanju imovinom, očuvanje i uvećanje imovine, investiciono bankarstvo, brokerske usluge, kao i savetovanje u oblasti nekretnina, objasnio je on.
Prema rečima Dilparića, da bi neko postao klijent Privatnog bankarstva Unikredit banke potrebno je da deponuje najmanje 200.000 evra ili da ima mesečne prihode od najmanje 5.000 evra.
Privatni bankari imaju najviše 100 klijenata, od čega 30 aktivnih, što omogućava posvećenost njihovim potrebama, rekao je on.
Sektor Privatnog bankarstva Unikredit banke obuhvata 1.500 privatnih bankara u 19 zemalja, koji upravljaju imovinom 250.000 ljudi u iznosu od 120 milijardi evra
izvor:B92

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana