Park duginih boja

Objavljeno: 17.02.2008


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG-Beograd

Eurobank EFG Štedionica (Eurobank) i Centar za razvoj inkluzivnog društva (CRID) potpisali su danas ugovor o donaciji vrednoj četiri miliona dinara, koja je usmerena na sanaciju, rekonstrukciju i dogradnju parka namenjenog deci i osobama sa invaliditetom.

Eurobank EFG Park duginih boja, kao prvi park ove vrste u regionu, biće podignut u Norveškoj ulici, u novobeogradskom naselju Bežanijska kosa.

U planu je da projekat rekonstrukcije parka bude realizovan kroz dve faze: prvo će biti rekonstruisana dečja igrališta, a potom uređen i ceo park u kome će biti postavljene nove instalacije, osvetljenje, kao i specijalan mobilijar za decu sa invaliditetom i gimnastičke sprave.

- Saradnja između Eurobanke i Centra za razvoj inkluzivnog društva započeta je preuređenjem naših filijala po principu «Dizajn za sve». Drago nam je da će upravo zahvaljujući našoj donaciji biti izgrađen i prvi park u regionu namenjen deci i osobama sa invaliditetom. Kao banka koja zastupa evropska načela, želja nam je bila da se osobe, a posebno deca sa invaliditetom uključe u normalne životne tokove – istakao je Stavros Joanu (Stavros Ioannou), predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG Štedionice.

Eurobank EFG Park duginih boja deo je šireg projekta korporativne društvene odgovornosti banke pod nazivom Investiramo u evropske vrednosti – Eurobank EFG Parkovi, koji je kroz donacije za rekonstrukciju centralnih gradskih parkova do sada uspešno implementiran u šest gradova Srbije (Beograd – Botanička bašta, Novi Sad – Dunavski park, Niš – Park Čair, Pančevo – Narodna bašta, Jagodina – Park Učiteljskog fakulteta, Požarevac – Sunčani park).

Sarađujući sa Centrom za razvoj inkluzivnog društva, Eurobank je uključena i u programe koji podržavaju principe Dizajna za sve, odnosno principe Međunarodne konvencije Ujedinjenih Nacija za promovisanje i zaštitu prava i dostojanstva osoba sa invaliditetom, koji je i Republika Srbija potpisala 17. decembra 2007. godine.

Po ovim principima, do sada su rekonstruisane dve filijale Eurobanke, u Beogradu i Novom Sadu, kako bi bile prilagođene potrebama osoba sa invaliditetom, a u toku je i rekonstrukcija poslovnice u Nišu. (Economy, 13. februar).
izvor:Economy

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana