Intesa farmer

Objavljeno: 21.02.2008


Novosti iz banaka izvor: Banca Intesa-Beograd

Banka Inteza će poljoprivrednim proizvodjačima ponuditi nove kratkoročne i dugoročne kredite pod nazivom "inteza farmer".
Rokom otplate ovih kredita je do dve, odnosno do deset godina, a namenjeni su za ulaganja poljoprivrednika u obrtna i osnovna sredstva.
Krediti su dostupni u dinarima i evrima, odobravaju se u minimalnom iznosu od hiljadu evra, uz fiksnu ili promenjivu kamatnu stopu koja se kreće od 12 odsto, sa grejs periodom do 24 meseca.
Poljoprivrednicima je omogućena i otplata kredita u mesečnim, tromesečnim i šestomesečnim ratama, a oni će uz pomoć kratkoročnih kredita moći da ulože neophodna sredstva u tekuću sezonu, stočnu hranu, stoku u tovu i tekuće troškove.
Uz podršku dugoročnih kredita moći će da finasiraju osnovna sredstva za proizvodnju ulaganjem u sisteme za navodnjavanje, dugogodišnje zasade, matično stado, kao i izgradnju poljoprivrednih objekata, farmi, skladišta, silosa, staklenika i plastenika.
Osnovni uslov za dobijanje kredita je da podnosilac zahteva ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo, a instrumenti obezbeđenja su fleksibilni, tako da korisnici mogu da se odluče za jednog do dva žiranta, hipoteku ili zalogu.
izvor:B92

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana