Ne možete da pročitate newsletter?
Click ovde da bi videli newsletter u browseru
 
Newsletter #143
Mesto finansijske odluke
 
 
 
Cele godine je stabilan kurs, priliv je veći od doznaka. Ne očekujem bitnije promene kursa. Moj savet građanima je da se ponašaju normalno kao i svaki drugi dan - savetuje Nikolić.
 
 
Prema Zakonu, 2010. godine je 4,8 miliona građana dobilo besplatne akcije NIS-a, 2011. godine Aerodroma Nikola Tesla, a 2012. godine Telekoma Srbija. Oni koji nisu prodali akcije, ukoliko nisu dizali dividende, mogli su da skupe nešto više od dve hiljade dinara.
 
Ovo nije specifičnost samo domaćeg tržišta, banke u Evropi "žive" od provizija. U Srbiji ne postoji jedinstveni registar naknada koje banke naplaćuju za različite usluge. Međutim, banke imaju na desetine “sitnih” provizija koje namiruju kroz gotovo svaki posao koji obave za klijenta.
 
 
Stambeni krediti nikada nisu bili povoljniji, a cene kvadrata niže su nego ranije. Agenti za nekretnine, naravno zbog prirode svog posla, savetuju kupovinu što pre, dok građani čekaju dodatno pojeftinjenje.
 
 
Dolar je ojačao na 1,04 prema jednom evru, nakon što su Američke državne rezerve (FED) obelodanile dugo očekivanu odluku da povećaju referentnu kamatnu stopu.
 
 
         
 
 
"Odlučnost i istrajnost su najplemenitije odlike čoveka"
 
 
Za odjavu Click ovde
© 2016 Kamatica, All rights reserved