Tekst objavljen: 25.04.2013 16:09        


Grave osiguranje u Srbiji u 2012. godini ostavrilo je neto profit od 355 miliona dinara, što je malo više nego duplo u odnosu na prethodnu godinu, izjavio je generalni direktor te osiguravajuće kuće Kristof Cetl.

Grave osiguranje lane više nego dupliralo profit

Tražite najbolju ponudu osiguranja u Srbiji? Osiguranjeonline.com

On je istakao da je, i pored toga što je prošla godina bila izuzetno zahtevna, neto profit Grave osiguranja povećan za 109,9 odsto.

Grave osiguranje će u ovoj godini predstaviti i novi proizvod osiguranja života, a planirana su i nova zapošljavanja, od čega 10 ljudi u internim strukturama kuće, kao i 50 na prodaji, naveo je Cetl.
- Nikada ranije nismo imali bolje rezultate poslovanja na srpskom tržištu i oni su potvrda 15 godina našeg uspešnog poslovanja u Srbiji - naveo je on.

Brok aktivnih ugovora o osiguranju života kod Grave osiguranja dostigao je skoro 41.000, a u prošloj godini klijentima je isplaćeno više od 600 miliona dinara, rekao je Cetl.

Prema njegovim rečima, 400.000 evra isplaćeno je zbog posledica nesrećnih slučajeva, 700.000 zbog smrtnih slučajeva, a milion evra kao štednja od osiguranja života, klijentima koji su uplaćivali osiguranje i istekao im je ugovor.

Cetl je kao primer naveo da bi muškarcu koji je za 10 godina uplatio 11.814 evra, u 2012. bila isplaćena suma od 14.112 evra, što je skoro 20 odsto više nego što je uplatio.

On je napomenuo i da su lane prihodi od premije osiguranja kod Gravea dostigli oko 2,14 milijardi dinara, što je povećanje od 10,6 odsto.

U strukturi ulaganja Grave osiguranja na kraju prošle godine dominirale su državne hartije od vrednosti sa 94 odsto, slede depoziti sa oko 3,5 odsto, dok nešto manje od 1,5 odsto ukupnih ulaganja zajedno čine nekretnine, akcije i gotovina, rekao je Cetl.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
grawe osiguranje osiguravajuće kuće 2012. osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana