Tekst objavljen: 24.03.2013 15:00        


Salon automobila u Beogradu dobra je prilika da se kupci i vlasnici automobila informišu o novitetima koje nude osiguravajuća društva. Prema zakonu o bezbednosti saobraćaja, vozači, naročito oni koji su krivi za udes, plaćaju visoka obeštećenja osiguravajućim društvima.

Osiguranje vozila važno kao i sama kupovina

Pronađite najbolju ponudu osiguranja automobila - OsiguranjeOnline

Za potpuno osiguranje automobila morate da platite mesečnu ratu kao da ste kupili novi manji automobil na kredit.

Osiguranje automobila danas postaje isto toliko važno kao i kupovina automobila jer su i kasko i obavezno osiguranje postali realno naplativi. Nema više pokrivanja šteta iz fondova koji su stvoreni prethodnih godina.
Ako otplaćujete ratu lizing kući, kasko osiguranje je obavezno i proseku to može da vas košta mesečno od 30 do 300 evra.

U vreme ekonomske krize mnogi nemaju mogućnost da obnove lizing jer su premije osiguranja porasle. Zato je prvi put ponuđeno da se automobil delimično osigura kasko tako da imate siguran zagarantovani iznos u slučaju štete.

- Naravno da se može podeliti na određene delove, 50 ili 70 odsto od stvarne vrednosti vozila. Može se samo osigurati od krađe. Vozač ima pravo kao kod kasko osiguranja i ova novost je namenjena automobilima starijim od četiri godine - kaže Siniša Erić iz Dunav osiguranja.

Osigiravajuća društva kažu da je promet zbog krize opao. Manji je broj novoregistovanih vozila kažu statistike, ali strane investicije u ovom sektoru nisu ugrožene.

- Tržište autoosiguranja u Srbiji je sve konkurentnije, automobili sve stariji, a samim tim i rizičniji za osiguranje. Ipak pozdravljamo napore vlade da uvede reda u ovoj oblasti jer jedino tako se može klijentu pružiti prava usluga - kaže Mauricio Vala iz DDOR-a Novi Sad.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bezbednost na drumu Sajam automobila kupovina automobila kasko kasko osiguranje auto kasko osiguranje osiguranje autobomobila auto osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana