Tekst objavljen: 17.08.2012 13:31        


Oko 80 odsto Beograđana smatra da je zdravstveno osiguranje na odmoru potrebno, 70 odsto njih uvek u inostranstvo putuje sa ovim osiguranjem, ali tek svaki treći uplaćuje samo kada je ono obavezno, pokazalo je najnovija anketa Siguran svet Basler osiguranja.

Putno osiguranje uplaćuju samo kada je obavezno

Rezultati ankete, sprovedene tokom jula, pokazali su da će čak 70 odsto anketiranih Beograđana ove godine letovati u inostranstvu, ali se trećina njih izjasnila da neće uplatiti putno zdravstveno osiguranje.

Predsednik uprave Basler Srbija Vladimir Medan je kazao da je potrebo podići svest građana o važnosti sigurnog putovanja, naročito kada je zdravlje porodice u pitanju, s obzirom na to da je sezona godišnjih odmora u toku.

- Baslerov Siguran svet nastoji da edukuje građane o načinima na koje mogu zaštiti sebe i svoju porodicu od bilo kakvih iznenadnih situacija, ali i kako da planiraju svoju finansijsku budućnost i pravilno investiraju u vreme ekonomske krize - dodao je Medan.

Prema sprovedenoj anketi u centru Beograda, samo 14 odsto sugrađana se izjasnilo da će letnji odmor provesti kod kuće.

Poslednji krug ankete, sproveden 13. jula na uzorku od oko 200 ispitanika, pokazuje da nešto više od trećine ispitanika, oko 34 odsto uopšte ne koristi usluge osiguravajućih društava.

Više od 70 odsto ispitanika veruje da osiguranje može da bude vid štednje, a skoro 50 odsto anketiranih zabrinuto je za svoju finansijsku sigurnost.

Da je Švajcarska jedna od zemalja sa najsigurnijim finansijskim sistemom odgovorilo je više od 90 odsto ispitanika, a čak 80 odsto ispitanih Beograđana reklo je da im je, pri odabiru osiguravajućeg društva bitnija njegova stabilnost nego visina premije ili vrsta osiguranja koja im se nudi.

Baslerov Siguran svet, koji širom Evrope informiše i savetuje građane kako da bezbrižno planiraju budućnost, pravilno zaštite sebe, svoju porodicu i vrednosti, od ove godine sprovodi se i u našoj zemlji, a između ostalih aktivnosti u okviru kampanje daju se korisni saveti iz različitih životnih oblasti poput očuvanja zdravlja, zaštite doma i bezbrižnog putovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
putno osiguranje Basler osiguranje osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana