Tekst objavljen: 31.10.2012 13:27        


Vlasnici kuća koje su poplavljene u uraganu Sendi neće dobiti odštetu od svojih osiguravajućih kuća ukoliko imaju samo osnovno osiguranje domaćinstva.

SAD: Pustoš iza uragana osiguranja neće platiti

Iako vlasnici kuća u Vašingtonu očekuju da osiguravajuće kuće pokriju štetu od poplave koje je izazvao uragan Sendi, vladin sajt floodsmart.gov, je objavio da osnovno osiguranje ne pokriva tu štetu i da moraju da imaju osiguranje od poplava.

Oluja koja je pogodila 50 miliona ljudi, mogla bi da prouzrokuje štetu od 10 do 20 milijardi dolara i da rezultira isplatama osiguravajućih kompanija u vrednosti od pet do deset milijardi dolara, saopštila je kompanija za procenu ruzika Ekviket.
- Samo nekoliko centimetara vode u kućama može izazvati štetu koja se meri desetinama hiljada dolara. Prosečno od 2007. do 2011. godine poplava u domaćinstvu je nanosila štetu od 30.000 dolara - piše na ovom vladinom sajtu.

Da bi sada mogla da naplate štetu od poplave domaćinstva su morala da se osiguraju od rizika poplave pre najmanje mesec dana. Naime prema pravilima osiguravajućih kompanija da bi polisa osiguranja bila važeća mora da prođe period od 30 dana.

Tako da su oni koji su se osigurali od poplave nekoliko dana pred nalet uragana ostali bez pokrića štete od poplave.

Ipak, troškovi osiguranja mogu da budu veliki jer su mnogi ljudi mislili unapred i obezbedili se mesecima ranije od poplava.

Prošle nedelje akcije glavnih osiguravajućih kuća su pale kako se uragan Sendi približavao istočnoj obali SAD-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
SAD sjedinjene američke države Amerika Njujork sandy nevreme osiguranje osiguranje imovine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana