Tekst objavljen: 26.04.2013 10:10        


Kada osiguravajuće kuće razmišljaju o širenju tržišta u Srbiji, onda planiraju da kupe DDOR Novi Sad. Tako se slovenački Triglav već drugi put za nekoliko meseci javlja s tom idejom.

Slovenci hoće DDOR, ali ga Italijani nikom ne daju

Smatraju da će uz kupovinu Kroacija osiguranja, što im je nadomak ruke, svoju regionalnu poziciju upotpuniti ako im se u portfelju nađe i DDOR. Ali, izgleda da Italijani, koji su još 2008. ušli u tu kuću, imaju drugačije planove.

Kako kaže prvi čovek DDOR-a Kristijan Oto Noi, prošlu godinu su završili s bruto premijom od 8.214 miliona dinara i uz neto dobit od 264 miliona. Tehničke rezerve su adekvatne: u delu za izravnavanje rizika je 1.042 miliona dinara, što je 39 odsto ukupnih rezervi tog tipa na našem tržištu. Kapital kuće je uvećan 8,7 posto i iznosi 4.081 milion dinara. U toku prošle godine likvidirali su 92,5 odsto svih nerešenih šteta.
DDOR jednostvno nije na prodaju – kaže direktor kompanije u Novom Sadu Kristijan Oto Noi.

Kada je pre šest godina postupak privatizacije novosadskog osiguravajućeg giganta bio u toku, među kompanijama koje su se javile i pominjale kao najozbiljniji kupci bio je baš Triglav. Odustao je, a DDOR je kupila italijanska kuća Fondijarija SAI za 264 miliona evra.

Nekoliko puta se pričalo da će oni DDOR prodati. Međutim, u novembru prošle godine celu Fodijariju je preuzela jača kuća, Unipol grupa iz Bolonje. Tako se i DDOR Novi Sad našao i njihovom portfelju.

Oni su najveći osiguravač u Italiji u oblasti neživotnih osiguranja i jedan od vodećih u Evropi pa im se, izvesno, neće žuriti da prodaju DDOR, izuzev ako on ne bude izrazito loše poslovao ili ako ponuda nije finansijski tako povoljna da se ne može odbiti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
triglav tržište osiguranja osiguranje osiguravajuće kuće ddor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana