Tekst objavljen: 13.11.2012 11:45        


Poslovno okruženje u Srbiji puno je izazova, sa brojnim mogućnostima za razvoj - kaže Franc Vajler, predsednik IO Unika osiguranja u Srbiji.

Unika: Poreske olakšice za osiguranike

Ovde ima velikih potencijala, ali, ipak, mnogo je stvari koje je potrebno unaprediti kako bi zemlja postala atraktivnija stranim investitorima. Na prvom mestu vidim borbu protiv korupcije i verujem da to nanosi ogromnu štetu nacionalnoj ekonomiji, i tu se radi o milijardama - kaže on.

Tu je, tvrdi Vajler, i pitanje previše složene i birokratske administracije, na svim nivoima, kao i procedura koje bi trebalo pojednostaviti i učiniti ih što efikasnijim.

- Kada je u pitanju industrija osiguranja, smatram da bi se mogle uvesti poreske olakšice za osiguranike životnog osiguranja, čime bi se ostvario veliki podsticaj za razvoj i unapređenje ovog vida štednje građana - zaključuje predsednik IO Unika osiguranja.

Vajler podseća da su makroekonomski faktori koji su tržište činili nestabilnim u prethodnom periodu svakako dvocifreni rast cena i visoka stopa nezaposlenosti koja je u porastu.

- Ljudi, naročito u vreme krize, razmišljaju mnogo više o rizicima i planovima za budućnost. Unika je kompanija koja je osnovana u vreme krize i od tada uspešno pridobija klijente koji su u nju verovali. Ne vidim nijedan razlog zašto bi se to promenilo u budućnosti - ističe Vajler.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Franc Vajler osiguranje unika uniqa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana