Tekst objavljen: 15.01.2013 11:52        


Hypo Alpe-Adria Bank International AG i Delta Real Estate, kao dva jedina vlasnika Bloka 67 Gmbh, žele da obaveste javnost o tačnim i transparentnim činjenicama o vlasništvu, organizaciji i finansiranju projekta Belville.

Hypo i Delta: Istina o gradnji Belvila

1. Hypo Alpe-Adria Bank International AG i Delta Real Estate osnovali su Blok 67 Gmbh, društvo sa ograničenom odgovornošcu, registrovano u Austriji, u kojem imaju po 50 % vlasničkih udela.

2. Austrijska kompanija Blok 67 GmbH jedini je vlasnik srpske kompanije pod imenom Blok 67 Associates d.o.o. koja je osnovana za realizaciju izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa Belville.

3. Izgradnja naselja Belville je finasirana isključivo od strane Hypo Alpe-Adria Bank International AG. Ostala sredstva uložena u projekat koja prevazilaze iznos kredita su obezbeđena isključivo prodajom stambenih i poslovnih jedinica u naselju Belville. Krediti su obezbeđeni hipotekom nad izgrađenim objektima, bez polaganja bilo kakvog depozita.

4. Svi krediti Hypo Alpe-Adria Bank International AG su obezbeđeni po tada važećim tržišnim uslovima i u skladu sa zakonom su registrovani u punom iznosu kod Narodne Banke Srbije.

5. Čitav proces izgradnje naselja Belville pažljivo je nadgledan od strane međunarodne konsultantske i građevinske grupe, uz prisustvo stručnog tima oba vlasnika. Sve transakcije su detaljno kontrolisane. Ne postoji treća strana koja je na bilo koji način uključena u ovaj projekat.

6. Srpska kompanija Blok 67 Associates d.o.o. je jedini zakoniti vlasnik svih neprodatih stambenih jedinica i poslovnih prostora u naselju Belville, što je i upisano u Katastru nepokretnosti. Hypo Alpe-Adria Bank International AG uspostavio je hipoteku na svim neprodatim stambenim jedinicama kao sredstvo obezbeđenja kredita koje je banka obezbedila za ovaj projekat.

7. Svaki kupac stambene jedinice i lokala u naselju Belville postaje jedini zakoniti vlasnik kupljene jedinice sa svim pravima koja kao vlasnik može da ima, od trenutka kada je pun novčani iznos kupoprodajne cene isplaćen Bloku 67 Associates d.o.o., a hipoteka izbrisana od strane Hypo Alpe-Adria Bank International AG.

8. Za sve navedene činjenice postoji uredna dokumentacija registrovana kod nadležnih organa Republike Srbije i Republike Austrije. Sva pomenuta dokumentacija rasploživa je za sve nadležne organe.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

4 komentara

 1. User image
  djura 15.01.2013 13:08

  istina je da je sve to miskovo a sad ce biti vuckovo...

 2. User image
  pobednik 15.01.2013 13:13

  i sta sad? ako je ovo tacnocinimi se da ce advokati i Hypa i Delte imati pune ruke posla protiv ovihsto svasta pisu u zadnje vreme. kredit obezbedio Hypo, Hypo iDelta vlasnici 50%:50%. sve registrovano...zaista ne razumem ove sto pokusavaju na svaki nacin da serviraju senzacije.

 3. User image
  bluberi 15.01.2013 17:47

  Činjenica je da je deo Šarićev a čiji će uskoro biti, videćemo.Istraga koja se i dalje vodi u Austriji to pokazuje. Mogu HAA i D da demantuju koliko hoce. Dovoljno je čitati austrijske (i poneke domaće) novine pa shvatiti ko pokušava da spinuje što je i logično - jer ima interesa. U ovo saopštenje bih možda poverovao da je objavljeno, recimo, na pocetku ili sredini poslovnog poduhvata. Ovako...

 4. User image
  Dario 15.01.2013 18:05

  U ovoj zemlji se redovno pljuje sve sto je dobro i sto valja, red je da neko postavi dobre temelje za buduci razvoj i pokaze kako naselja treba da izgledaju i funkcionisu i da svi mogu da se bave svojim zivotom

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
belville belvil stanovi gradnja stanova stanovanje Hypo Alpe-Adria banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana