Tekst objavljen: 06.06.2014 16:49        


Banca Intesa je danas počela da odobrava zahteve za subvencionisane kredite za održavanje likvidnosti i finansiranje trajnih obrtnih sredstava u 2014. godini u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije o uslovima za subvencionisanje kamata za ovu vrstu zajmova.

Intesa počela odobravanje kredita za pomoć privredi

Maksimalni iznos sredstava kredita za finansiranje tekuće likvidnosti i trajnih obrtnih sredstava za preduzetnike i mikro preduzeća iznosi 10 miliona dinara, za mala preduzeća 100 miliona dinara, za srednja preduzeća 400 miliona dinara, a za velika preduzeća 500 miliona dinara. Krediti se odobravaju isključivo u dinarima, sa maksimalnim rokom otplate do 18 meseci u koji je uključen i grejs period do 6 meseci, a po kamatnoj stopi do 5,45 odsto na godišnjem nivou.

Prema Uredbi Vlade, pravno lice ili preduzetnik koji je u delu vlasništva povezan sa velikim pravnim licem neće moći da bude korisnik kredita. Pravno lice ili preduzetnik kojem je odobren najviši iznos kredita u skladu sa Uredbama za subvencionisanje kamata u 2012. i 2013. godini, može koristiti kredit u skladu sa ovogodišnjom Uredbom bez obzira da li je navedeni kredit vraćen ili se i dalje koristi. Takođe, iznosi za refinansiranje i plasiranje sredstava velikim pravnim licima kod svake banke ograničeni su na 15, odnosno 20 odsto od ukupno realizovanih kredita.

Banca Intesa je učestvovala u svim dosadašnjim državnim programima subvencionisanih kredita kao najaktivnija poslovna banka sa tržišnim učešćem od 25 odsto u ukupno odobrenim kreditima, čime je nastojala da svoju ponudu prilagodi aktuelnoj situaciji i potrebama privrede za dodatnim i pristupačnim izvorima finansiranja. Banka i ove godine beleži značajno interesovanje za pozajmice sa subvencionisanom kamatnom stopom, a do sada je primila oko 700 zahteva za ovu vrstu kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banka intesa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana