Tekst objavljen: 13.03.2014 14:23        


Opportunity banka s ponosom objavljuje da je ispunila sve uslove za dobijanje prestižnog Sertifikata o zaštiti klijenata u okviru globalnog projekta „Smart Campaign“ koji ima za cilj sprovođenje principa zaštite klijenata u svetskoj mikrofinansijskoj industriji.

Opportunity: Banka koja poštuje i štiti svoje klijente

Sertifikat je potvrda da Opportunity banka već punih 11 godina stavlja klijente na prvo mesto uz ispunjavanje najviših standarda poslovanja. Sam proces sertifikacije bio je izuzetno detaljan i vođen je od strane italijanske nezavisne rejting agencije “Microfinanza Rating” iz Milana u ime projekta “Smart Campaign”.

Opportunity banka jedina je finansijska institucija u Srbiji sa ovim sertifikatom, a u svetu trenutno ukupno ima još 14 sertifikovanih mikrofinansijskih banaka ili organizacija pošto je ova sertifikacija uvedena relativno nedavno tj. početkom prošle godine.

Neki od glavnih principa koji su procenjivani u sklopu procesa sertifikacije su zaštita klijenata od prezaduženosti, transparentnost u radu, zaštita podataka o klijentima, rešavanje prigovora klijenata itd.

Sam proces sertifikacije trajao je od septembra 2013. a procena je uključivala politike, procedure, obuke zaposlenih, marketinške aktivnosti i poslovne procese Opportunity banke u odnosu na set od 30 standarda koji su definisani Principima zaštite klijenata.

Uz nedavno dobijen socijalni rejting A- koji je potvrdio Opportunity kao banku koja ispunjava svoju socijalnu misiju da otvara radna mesta, podstiče razvoj preduzetništva i omogućava ekonomsku transformaciju svojh klijenata i njihovih porodica, Smart sertifikat o zaštiti klijenata predstavlja dodatnu potvrdu da Opportunity banka klijente tretira s maksimumom poštovanja i stvara dodatnu vrednost svojim kreditima, što potvrđuje i rast broja klijenata i kreditnog portfelja banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Opportunity banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana