Tekst objavljen: 20.03.2013 12:49        


Visa Inc, vodeća globalna kompanija za platne usluge, prepoznata je kao lider u poslovnoj etici i svrstana na listu svetski najetičnijih kompanija prema Ethisphere Institutu.

Visa među najetičnijim kompanijama u svetu

Ethisphere Institut već sedmi put objavljuje godišnju listu, a Visa je prvi put od 2008, kada je izlistirana na Njujorškoj bezi, ušla na prestižni popis.

“Visa ima posebnu čast što je svrstana među kompanije koje posluju na najvišem stepenu etičnosti” rekla je Ellen Richey, rukovodilac u Sektoru za upravljanje rizicima Visa Inc-a. “Ovo priznanje je zasluga svih zaposlenih u kompaniji Visa širom sveta koji se svakodnevno vode najvišim etičkim standardima poslovanja i građenju poverenja. Upravo je poverenje osnova za uspeh u industriji u kojoj poslujemo i stoga na očuvanju pravih poslovnih vrednosti radimo više od 50 godina”.

Ethisphere prilikom ocenjivanja kompanija koristi Etički koeficijent (EQTM) kojim se procenjuje poslovanje na objektivan, dosledan i standardizovan način. The EQ poredak ima pet temeljnih kategorija procene, uključujući etičnost i usklađenost programa, ugled, vođstvo i inovacije, upravljanje, društveno odgovorno poslovanje i kulturu etike.

“Visa Inc. nastavlja sa postavljanjem visokih standarda unutar industrije i pri tom neguje dosta sopstvenih etičkih programa.” rekao je Alex Brigham, izvršni direktor Ethisphere Instituta. “Svake godine sve više kompanija teži ka prepoznatljivosti u smislu negovanja pravih poslovnih vrednosti. Visa Inc. svrstana je na listu svetski najetičnijih kompanija 2013. godine zahvaljujući svojoj predanosti etičkoj praksi.”

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Visa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana