Tekst objavljen: 17.11.2021 14:55        


I pored epidemioloških previranja i ograničenja Beogradski sajam uspeva da održi sajamsku delatnost u meri u kojoj to dozvoljava karakter sajamskih manifestacija te mogućnosti, interes i volja i izlagača i posetilaca

Evo koje sve manifestacije možete da posetite na Beogradskom sajmu do kraja novembra

Tako je u neposrednoj budućnosti, do kraja novembra, planirano održavanje čak pet tradicionalnih sajamskih manifestacija, posvećenih energetici, ekologiji, vanrednim situacijama i zaštiti na radu, etno hrani i piću i zimskoj opremi i turizmu.

Od 23. do 25. novembra 2021. održavaju se tri sajamske manifestacije.

Međunarodni sajam energetike, koji je već duže od 15 godina najveći i najrespektabilniji godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte, gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva, ovog puta se održava u uslovima globalne i duboke energetske krize, koja svoj danak uzima i na regionalnom i lokalnom nivou. Već 16. put se najznačajnije domaće firme, institucije i organizacije, ali i eminentne inostrane kompanije, okupljaju se oko vizija, planova i projekata pre svega u vezi sa energetskim sektorom Republike Srbije. Cilj je povezivanje obaveza, potreba i mogućnosti u pogledu snabdevanja što je moguće kvalitetnijom i čistijom energijom, uz što je moguće manju štetu po ljude i okolinu. Ključna tematska vodilja ovogodišnje Energetike je “sačuvati postojeće i afirmisati obnovljive izvore energije”.

Pod zajedničkim sloganom “Snaga prirode”, u isto vreme i na istom mestu, održava se i 17. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa - EcoFair, posvećen sistemu i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na zelenu ekonomiju, industriju reciklaže, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom. EcoFair nastoji da ekologiju predstavi kao način života i da se sa takvog polazišta obrati svim faktorima koji u ovoj oblasti imaju presudan uticaj - privredi, edukativnoj i medijskoj sferi i civilnom sektoru. Zbog toga njegov izlagački i konferencijski program obuhvataju sve segmente zaštite životne sredine: zemljište, vazduh, vodu, prirodne resurse, reciklažu, berze ekoloških usluga, lokalnu samoupravu, komunalnu opremu, nevladin sektor koji se bave zaštitom životne sredine...

Pokrovitelji Sajma energetike i Sajma ekologije su Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, uz partnerski odnos Privredne komore Republike Srbije.

Konačno, takođe na istom mestu i u isto vreme, održava se i 42. Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu - 112 Expo, koji se bavi zaštitom od požara, poplava, zemljotresa, hemijskih akcidenata, povreda na radu, reagovanjem u vanrednim situacijama, bezbednošću i zdravljem na radu. Opake elementarne nepogode ili prirodne katastrofe - poplave, odroni, klizišta, zemljotresi, suše - požari, hemijski akcidenti ili ekstremna aerozagađenja prave ogromnu materijalnu štetu i stavljaju pred brojna iskušenja funkcionisanje društva i države u celini. Otuda je 112 EXPO nezaobilazna prilika da se svi subjekti u sistemu prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama okupe na jednom mestu i potvrde vlastitu mobilnost. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Na dan kad se zatvaraju kapije ovih sajmova otvaraju se kapije sledeća dva, koji će trajati od 25. do
28. novembra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Na 15. Sajmu etno hrane i pića, regionalnoj smotri prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, biće predstavljeni nacionalni specijaliteti, proizvodi karakteristični za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina. Izlagači se predstavljaju posredstvom regionalnih privrednih komora, zadružnih saveza, lokalnih samouprava, udruženja proizvođača, ali i samostalno. Osnovna poslovna ideja ove sajamske manifestacije utemeljenje robne marke etno proizvoda, obezbeđivanje tržišnih, marketinških i institucionalnih uslova da brojni tradicionalni, autohtoni i proizvodi sa ovdašnjim geografskim poreklom, postanu priznate robne marke i značajni izvozni artikli, brendovi sposobni da na pravi način pronađu put do tržišta. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Istovremeno se održava i 35. Expo-zim, sajam zimske sportske opreme, koji već decenijama usrećuje ljubitelje zimskih sportova i turizma na jednom mestu. Sajam omogućuje zainteresovanima da na jednom mestu pronađu sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane. Uvoznici, proizvođači, distributeri i serviseri zimske sportske i rekreativne opreme, predstavnici zimskih turističkih centara i skijališta, turističkih agencija, hotela, odmarališta i popularnih turističkih destinacija, spremni su da obraduju sve one koji vole zimu, zimski ugođaj, zimske sportske, rekreativne i zabavne aktivnosti.

I još jedanput, mesto na kome se sve to događa je Beogradski sajam, a poštovanje važećih epidemioloških mera se podrazumeva.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
beogradski sajam manifestacija novembar pr sadržaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana