Tekst objavljen: 26.03.2022 18:00        


Danas u 20:30 časova, UniCredit Grupa ugasiće svetla na 50 objekata u 13 evropskih zemalja, i na taj način, petnaesti put zaredom podržati"Sat za našu planetu", globalnu inicijativu Svetskog fonda za prirodu koji ujedinjuje građane, institucije i kompanije u zajedničkoj borbi podizanja svesti o klimatskim promenama koje predstavljaju veliku pretnju po našu planetu.

UniCredit banka danas gasi svetla u svojim zgradama na sat vremena


UniCredit Banka Srbija će ovom prilikom isključiti svetla na sat vremena, u svojim zgradama u Beogradu, centralama u Rajićevoj 27-29 i Jurija Gagarina 12. Podrška ovoj inicijativi samo je jedan od načina na koji se UniCredit bori da osnaži zajednicu u kojoj posluje, a sve u skladu sa novim strateškim planom koji, između ostalog, podrazumeva da je održivost utkana u svaki deo poslovanja Banke.

Fiona Melrouz, direktorka za Strategiju Grupe i ESG u UniCreditu, izjavila je tim povodom: „Naše godišnje učešće u ’Satu za Planetu’ deo je snažnih napora UniCredita da podrži održivost i preduzme mere protiv klimatskih promena. Tokom 2021. godine, potpisali smo Net-Zero bankarsku alijansu, javno iskazujući našu posvećenost održivoj budućnosti, a takođe smo nedavno poboljšali naše politike za ugalj, naftu i gas, jačajući principe koji oblikuju način na koji radimo. Nastavljamo da napredujemo na neto nultim obavezama i ugrađujemo ESG u sve oblasti poslovanja, dok istovremeno jačamo korporativnu kulturu u okviru naše zajedničke svrhe osnaživanja zajednica da napreduju”.

UniCredit igra centralnu ulogu u omogućavanju tranzicije ka održivoj ekonomiji u skladu sa EU definicijom održivog finansiranja, koja ima za cilj da podrži ekonomski rast uz smanjenje pritisaka na životnu sredinu i uzimajući u obzir društvene aspekte i aspekte upravljanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

O tome svedoči i podatak da je UniCredit Grupa na kraju 2020. godine, sa učešćem u 70 transakcija zelenih obveznica i kredita vezanih za održivo finansiranje u ukupnom iznosu od više od 15 milijardi evra, bila na četvrtom mestu u EMEA regionu prema Dealogic-ovoj rang listi. Cilj UniCredit Grupe je povećanje podrške sektoru obnovljivih izvora energije za 25 odsto do 2023. godine, kao i značajno povećanje kredita za energetsku efikasnost za mala i srednja preduzeća i pojedince. UniCredit stavlja svoje klijente i zajednice u srce svih aktivnosti i odluka, uz stalnu posvećenost da uvek služi njihovim potrebama i bude banka za evropsku budućnost.

Da bi se konkretno prikazalo kako su ESG vrednosti ugrađene u poslovanje i kulturu UniCredita, godišnji i integrisani izveštaji ove godine uključuju niz priča o klijentima i ljudima iz različitih zemalja u kojima UniCredit posluje, a koji zajedno rade na osnaživanju zajednica i otključavanju njihovog potencijala. Ovo naglašava snažne UniCreditove ESG ambicije i kontinuirani fokus na podršku tranziciji ka održivom i boljem društvu za sve.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
gašenje svetla UniCredit Banka pr sadržaj ekologija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana