Tekst objavljen: 26.03.2013 16:57        


Piraeus banka je danas potpisala sporazum o preuzimanju svih depozita, kredita i filijala ogranaka Kiparske, Helenske i Kiparske narodne banke koje posluju na grčkom tržištu.

Piraeus preuzima grčke ogranke tri kiparske banke

Sporazumom su obuhvaćeni krediti i depoziti njihovih povezanih kompanija (lizinga, faktoringa i Investiciona banka Grčke), a ukupan iznos razmatrane transakcije je 524 miliona evra.

Sporazum je usledio kao odgovor na poziv upućen grčkim bankama od strane grčke vlade, Centralne banke Grčke i Helenskog fonda za finansijsku stabilnost (HSFS), a u vezi preuzimanja mreže filijala i poslovanja tri kiparske banake u Grčkoj.

Pomenuta transakcija obezbeđuje stabilnost grčkog bankarskog sistema, pomoć Kipru u rešavanju krize i obezbeđenju štediša, klijenata i zaposlenih u kiparskim bankama u Grčkoj.

Po završenom preuzimanju, Piraeus bankarska grupa će imati konsolidovanu ukupnu aktivu u iznosu od 95 milijardi evra, 1660 filijala i 24.000 zaposlenih.

Piraeus bankarska grupa ima veliko i dokazano iskustvo u besprekornim i brzim integracijama. Takođe, u poslednjih 15 godina, uspešno je izvršila preko 15 preuzimanja i spajanja, čime se minimiziraju rizici implementacije. Piraeus banka će pažljivo upravljati integracijom poslovanja grčkih ogranaka tri kiparske banke, istovremeno obezbeđujući dodatnu vrednost i poslovne prilike za sve svoje zainteresovane strane.

Ovakav razvoj događaja, obuhvata još jedan važan korak u smeru ka restruktuiranju grčkog bankarskog sistema, u kom Piraeus banka učestvuje od samog početka kao noseći stub, doprinoseći na taj način nastojanju da se restruktuira grčka ekonomija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Piraeus banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana