Tekst objavljen: 04.12.2014 10:15        


Za pet godina prikupljeno više od 29 miliona dinara, a aparatima za ranu dijagnostiku raka dojke opremljene brojne zdravstvene ustanove u Srbiji.

„Hvala“karticom do novca za bolju prevenciju raka dojke

Zahvaljujući gradjanima koji koriste “Hvala” kreditnu karticu, Alpha bank Srbija je tokom poslednjih pet godina prikupila i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije donirala gotovo 29 miliona i 133 hiljade dinara, namenjenih fondu Nacionalnog programa “Srbija protiv raka”.

Zabrinjavajući podatak da je svaka osma žena u Srbiji izložena riziku da oboli od raka dojke, ali i ohrabrujuća činjenica da je ova bolest izlečiva ukoliko se otkrije na vreme, uticali su na odluku Alpha bank Srbija da, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Srbije, i narednih pet godina zajedno sa gradjanima ulaže u prevenciju ovog oboljenja.

Do sada prikupljenim novcem, kupljeni su aparati za ranu dijagnostiku oboljenja dojke, koji su raspoređeni zdravstvenim ustanovama u Beogradu, Užicu, Kladovu, Zrenjaninu, Nišu, Vranju, Kragujevcu, Kruševcu…, što je omogućilo veći broj pregleda i bolju prevenciju ove opake bolesti.

Prilikom svake transakcije obavljene “Hvala” kreditnom karticom, banka izdvaja deo svojih sredstava i usmerava ga u fond ovog Nacionalnog programa. Na taj način, korisnici “Hvala” kreditne kartice, osim finansijskih pogodnosti, dobijaju i mogućnost da se uključe u nacionalnu borbu protiv malignih bolesti, odnosno da bez uloženih dodatnih troškova i napora, postaju aktivni donatori u ovoj humanoj akciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Alpha bank Alpha banka kartice ministarstvo zdravlja Hvala kartica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana