Tekst objavljen: 31.10.2014 14:08        


Beograd, 31. oktobar – NLB banka Beograd objavila je rezultate III Konkursa za izbor najboljeg projekta u oblasti organske proizvodnje i prerade hrane. Za najbolji projekat proglašen je „Bio bašta Čikoš“ Arpada Čikoša iz Totovog Sela kod Kanjiže kome je uručena nagrada u vrednosti od milion dinara.

NLB banka  najbolji projekat iz oblasti organske hrane

Konkurs je trajao od maja do septembra, a pravo da učestvuju imali su individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom. Projekti su morali biti u skladu sa svim načelima sertifikovane organske proizvodnje i prerade hrane.

Od 34 pristigla projekta stručni žiri je jednoglasno izabrao pobednika – projekat »Bio baštu Čikoš«. Gazdinstvo Arpada Čikoša prostire se na 20 hektara zemlje, na kome gaji više od trideset vrsta sertifikovanog organskog proizvedenog povrća.

Nagrada NLB banke svakako će doprineti tom cilju i daljem razvoju gazdinstva.
Glavnu nagradu autoru projekta uručio je predsednik Izvršnog odbora NLB banke a.d. Beograd Branko Greganović.

„Organska proizvodnja predstavlja veliki potencijal srpske privrede, što je jedan od osnovnih razloga započinjanja ovog konkursa i činjenice da on živi treću godinu zaredom. Osim finansijske podrške, još jedan vrlo važan cilj jeste promovisanje važnosti ove teme.Poljoprivreda je bitan segment poslovanja NLB banke. Poljoprivrednicima smo okrenuti kroz specifične proizvode i usluge ali i kroz redovno učestvovanje u programu subvencija Ministarstva poljoprivrede duži niz godina“, rekao je Branko Greganović.

I ove godine pred žirijem je bio izuzetno složen zadatak da se od prispelih prijava odabere najbolja. Predsednik žirija dr Milan Adamović rekao je da se najveći broj prijavljenih projekata odnosio na razvoj komplemetarne proizvodnje organske hrane što podrazumeva da je na istom gazdinstvu prisutna biljna i stočarska proizvodnja.

Konkurs su podržala stručna udruženja i organizacije koje se bave organskom proizvodnjom i organizacijom proizvođača - Serbia Organica i Centar za organsku proizvodnju Selenča.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nlb dodela nagrade organska hrana organska proizvodnja nlb banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana