Tekst objavljen: 29.10.2013 11:47        


Sberbanka Evropa i GPH - holding kompanija Generali grupe u centralnoj i istočnoj Evropi, potpisali su ugovor o strateškom partnerstvu u oblasti osiguranja koji obuhvata 6 zemalja iz centralne i istočne Evrope. Ugovor su potpisali András Hámori, član Upravnog odbora za stanovništvo Sberbank Europe AG, i Luciano Cirinà, CEO GPH, u sedištu Sberbank Europe.

Ugovor o partnerstvu između Sberbanke i Generalija

U centralnoj i istočnoj Evropi, bankarsko osiguranje ima značajnu ulogu u prodajnoj mreži kompanija GPH. Oko 10 procenata novih ugovora o životnom osiguranju u regionu dolazi iz distributivne mreže bankarskog osiguranja. Na svetskom tržištu, u narednih pet godina, očekuje se rast bankoosiguranja u svim velikim ekonomijama, uključujući i region centralne i istočne Evrope. Bankarsko osiguranje je jedan od sektora sa najbržim rastom poslednjih godina, gde stopa rasta na godišnjem nivou iznosi skoro 6 odsto.

Generali i Sberbanka Europe fokusiraće se na pružanje izvanrednih rešenja i usluga svojim klijentima, zahvaljujući svom prisustvu u centralnoj i istočnoj Evropi, velikom iskustvu u bankarskom osiguranju i poznavanju lokalnih prilika. Proizvodi koji će biti ponuđeni klijentima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj, biće prilagođeni svakoj zemlji individualno, sa posebnim akcentom na životno osiguranje. Osiguranje kredita takođe će imati veliki značaj u ovih šest zemalja.

„Cilj nam je da optimizujemo i maksimalno iskoristimo potencijal ovog partnerstva kroz prodaju životnih i imovinskih osiguranja građanima i malim i srednjim preduzećima“, rekao je generalni direktor GPH-a Lucijano Cirina. „Bankarsko osiguranje pruža velike mogućnosti za dalji rast i direktno će doprineti primeni naše strategije“. Kompanija Generali ima za cilj povećanje bankarskog osiguranja u okviru svoje prodajne mreže.

„Sberbank Europe želi da pruži najbolje u oblasti finansijskih usluga stanovništvu u regionu. Kako bismo imali najviši stepen zadovoljstva klijenata obezbedićemo širok spektar finansijskih usluga našim klijentima uključijući i proizvode osiguranja pravljene po meri klijenata. Cilj nam je da izgradimo snažnu saradnju sa priznatim partnerima u regionu, za dobrobit naših klijenata. Jedinstveni proizvodi Sberbanke u kombinaciji sa bankoosiguranjem obezbediće inovativnu uslugu, sa dodatnom vrednošću, našim klijentima u zemljama centralne i istočne Evrope. Pored toga planiramo da proširimo naše kanale distribucije i u tom smislu vidimo veliku priliku u prodaji bankarskih proizvoda Generali klijentima“ – rekao je András Hámori, član Upravnog odbora Sberbank Europe AG za stanovništvo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sberbank Sberbanka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana