Tekst objavljen: 03.07.2019 12:50        


Autsorsing je doživeo pravi bum u poslednjih nekoliko godina

10 ideja za pokretanje biznisa koji će zarađivati od outsorsing-a

Vlasnik ste jedne računovodstvene firme, međutim u svojoj kompaniji nemate osobu koja se bavi tehničkom podrškom, nemate ni čistačicu koja će povremeno počistiti stolove.Ne brinite, sada vrlo lako možete doći do njih, agažovaćete na primer programera i potpisati ugovor sa njim.

Da, autsorsing je nešto što je doživelo pravi "bum" u poslednjih nekoliko godina.Iako je reč o premeštanju poslova u zemlje sa kvalitetnom, ali jeftinom radnom snagom,autsorsing će definitivno biti u punom zamahu i u budućnosti.

Autsorsing (outsourcing) je saradnja jedne firme ili institucije po ugovoru sa pojedincima, firmama, kompanijama koje se angažuju za određenu uslugu. On je izvršio revoluciju u načinu na koji danas kompanije funkcionišu.

Kada se prvi put počelo sa autsorsingom,bio je ograničen samo na funkcije sa niskim rizikom, kao što su obrada platnog spiska i unos podataka.Danas kompanije koje žele da iskoriste prednosti, počele su da autsorsuju pouzdanim kompanijama različite usluge, kao što su IT, zdravstvena zaštita i usluge istraživanja.

Poslednjih godina,autsorsing je doneo dosta poslovnih prilika u države kao što su Indija, Kina, Filipini i Meksiko.Na primer, Indija ima najveće beneficije od "buma" zvanog autsorsing.Velike IT kompanije biraju Indiju iz nekoliko razloga - višestruko talentovanih ljudi, dostupnih resursa, pravovremenosti i pouzdanosti.

A ako ste pitate da li će autsorsing da preživi test vremena, svoje brige možete da ostavite po strani jer će on definitivno preživeti u budućnosti.

Prema predviđanjima, male kompanije i startapovi biće svedoci većeg usvajanja autsorsinga kako bi smanjili operativne neefikasnosti. Rastući troškovi sirovina, transporta i nafte će biti važan uzrok da kompanije potraže autorsing kako bi održali niske troškove poslovanja. Prema istim tim predviđanjima, u narednoj deceniji biće autsortovano više visokokokvalitetnih poslovnih funkcija, aLatinska Amerika i Evropa će postati konkurenti Indiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ako možda imate ambicije da se vi kao pojedinac ili vaša kompanija bavi poslom koje bi veće kompanije mogle da autsorsuju, onda evo nekoliko primera kako biste mogli da budete jedinstveni na tržištu.

1. Marketing

Mnogi preduzetnici znaju šta žele i kako žele da plasiraju svoje proizvode. Postizanje tog cilja može da bude veoma težak zadatak. pogotovo za nove preduzetnike sa nimalo iskustva u marketingu. Zbog toga možete početi sa malim poslovima koji će upravo većim kompanijama da pomognu da taj marketinški cilj i ostvare. To možete uraditi pisanjem blogova, SEO strategija, marketinške strategije.

2. Knjigovodstvo i računovodstvo

Ako ste licencirani CPA, znate računovodstvene softvere, mnogi preduzetnici bi mogli da iskroriste vaše matematičke sposobnosti. Ako započnete sa tim, moraćete da obrađujete fakture i platni spisak, sastavljati izveštaje o troškovima i mnogo toga drugog.

3. Tehnička podrška

Ako ste ekspert za tehniku koji traži posao za početak, ovo će vam biti džekpot. Tehnologija je postala krucijalna za mnoge kompanije, da li je u pitanju samo običan sistem nadzora ili nešto drugo, vaše iskustvo može da bude dragoceno.

4. Popravke

Ovaj vid autsorsinga je nešto što vam je čak potrebno i kod kuće. Klima uređaji se sve češće kvare, krovovi propuštaju, a lift zaglavi. Tako da ovo može da bude prilika i za majstore.

5. Društvene mreže

Internet je preuzeo naš svakodnevni život, društvene mreže imaju posebne marketinške sposobnosti, ali retko koje kompanije znaju kako tačno treba da ih upotrebe kako bi ostvarili benefit. Stoga, ako ste "zalepljeni" za telefon, objavljujete na Instagram sve svoje obroke, onda biste svoje znanje i umeće mogli da iskoristite za novi biznis.

6. Ekologija

Možete čak da pokrenete i biznis koji se odnosi na ekologiju, odnosno da poradite na tome da kompanije imaju "eko-frendli" kancelarije.

7. Fotografija

Profesionalne fotografije uglavnom se vezuju za venčanja, korporativne događaje, porodične portrete i slično. One zapravo mogu da budu pravi biznis koji možete da započnete i od kuće.

8. PR firma

U SAD postoji mnoštvo firmi koje nude usluge PR-a, međutim, posao je postao specijalizovaniji, pa tako i potrebe odnosa sa javnošću. Ako je vaša PR firma specijalizovana za određenu kategoriju privući će klijente kojima je potrebna baš vaša specijalnost.

9. Planiranje događaja

Da, sve više kompanija unajmljuje druge kompanije koje rade na organizaciji nekog specijalnog događaja.

10. Proizvodnja kutija

Svakom proizvodu je potrebna kutija za odlaganje, a nema svaka kompanija mogućnosti i da ih napravi, tako da ovo može da bude neverovatno inovativno od vas.

I ovo nije sve, autsorsing donosi pregršt mogućnosti, pa tako i da vas unajme kompanije kojima ćete obavljati poslove koji se bave obezbeđenjem, dizajnom enterijera, dizajnom logoa ili grafičkim dizajnom. Možete unajmiti čak i one koji se bave logistikom ili regrutacijom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
outsource outsourcing autsorsing biznis biznis ideja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana