Zvanični kurs Evra za dan 17.09.21. :: 117.5653 rsd
Tekst objavljen: 13.09.2021 13:55        


Kod putovanja avionom, u velikom broju slučajeva postoji jedan problem. Šta ćete da radite sa automobilom sa kojim ste se dovezli?

Biznis koji se razvija u okolini aerodroma i donosi bar 1500 evra mesečno


Nekolicina ljudi, je u rešavanju tog problema pronašla više nego unosan biznis, koji može mesečno da vam donese, čak i "van sezone" i vanrednih situacija zaradu od minimum 1.500 evra.

Reč je o privatnim parkinzima u okolini aerodroma koji su poslednjih godina "nikli kao pečurke posle kiše". Veliki broj njih je kocentrisan u Surčinu, i drugim naseljima u blizini beogradskog aerodroma. Da bi čitav posao mogao neometano da funkcioniše početna ulaganja nisu mala, ali se ona isplate i za manje od godinu dana (ako je sezona bila dobra).

Kako to funkcioniše?

Bojan Ćosović, vlasnik jednog od parkinga nadomak beogradskog aerodroma, za Blic Biznis je objasnio kako sve funkcioniše.

"Ovako, prvo nas pronađete na Guglu, rezervišete parking u par koraka (odredite datum dolaska i povratka). Zatim dođete kod nas, parkirate automobil", kaže Ćosović.

"Ključ nosite sa sobom, a mi Vas, našim vozilom vozimo do aerodroma koji je udaljen negde oko 3 kilometra od placa", nastavlja on.

On dodaje i da je potrebno da se ostavi broj leta.

"Mi vaš let pratimo, i kad sletite dolazimo po vas na terminal i vraćamo do vašeg vozila", nastavlja Ćosović.

On ističe i da je na samu ideju došao kroz lično korišćenje sličnih usluga po raznim svetskim destinacijama, ali i kao potreba da se "bliskim" ljudima sa invaliditetom napravi radno mesto, usled dugogodišnjeg bavljenja humanitarnim radom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ulaganja - "prilična"

Kako Ćosović, koji je u posao ušao pre nekoliko godina, tačnije 2018. godine, ulaganja su "prilična".

"Na prvom mestu plac, koji me je izašao 80.000 evra, zatim asfalt podloga oko 35.000 evra, kancelarija 10.000 evra. Arterijski bunar, sa mogućnošću izgradnje autoperionice je koštao 5.000 evra, rampa, toalet i nivelacija za osobe sa posebnim potrebama me je takođe 5.000 evra. Dakle, oko 135.000 evra ukupno", kaže Ćosović i dodaje da se radi o parkingu kapaciteta 130 vozila.

Kolika je zarada?

Uzmimo prvo za primer idealan slučaj. Kako Ćosović naveo, ljudi u vrhuncu letnje sezone u proseku svoje automobile ostavljaju na parkingu osam dana, što on naplaćuje 3.700 dinara, i da kažemo da je kapacitet parkinga popunjen automobilima koji na njemu ostaju 8 dana (i da mesečno mogu da se urade 4 takva ciklusa (otprilike), računica bi trebala da izgleda ovako: 3.700 dinara*130 mesta*4 , što izađe na oko 1.924.000 dinara ili oko 16.360 evra.

Ipak, ovo je samo idealan slučaj.

Što se tiče realne zarade, kaže Ćosović, ona zavisi od mnogo faktora, prvenstveno sezone, te da leti, kada se više ostavljaju automobili na duže da se može zaraditi približno gore navedenom idealnom slučaju. U suprotnom zarada varira, tj. može biti niska i do 1.500 evra mesečno.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
parking blizu aerodroma Aerodrom Beograd parking surčin aerodrom nikola tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana