Tekst objavljen: 27.08.2012 9:24        


Pre nego što odluče da prodaju automobil vlasnici treba da ga pripreme. Pročitajte nekoliko saveta koji vam mogu doneti dobit. Ulepšavanje spoljašnjosti i unutrašnjosti, tvrde mnogi, ključni je korak za prodaju.

Kako da pripremite auto za prodaju

Kada je reč o spoljašnjosti važno je ukloniti sva ulubljenja ili ogrebotine. Ulubljenja je teško sakriti bez potpune promene branika ili drugih delova, ali nekih ogrebotina moguće je otarasiti se i najobičnijom polir-pastom.

Sprej za suvo pranje najbolje je sredstvo za skidanje mrlja sa sedišta, dok su nove navlake za sva sedišta u kabini svakako najbolje rešenje. Iz prtljažnika treba izbaciti sve što ukazuje na to da je automobil često popravljan, a u njemu ostaviti samo obaveznu opremu.

Prodaja će ići lakše ukoliko automobil ima dve zimske gume ili ceo set guma za vožnju u zimskim uslovima. Pneumatici, dakle, treba da sijaju jer su dobro izglancani, a čiste felne ili radkapne takođe mogu ostaviti dobar utisak.

Od ključne važnosti za prodaju automobila može biti i procena njegove vrednosti, a najvažnije je da se ne potcenjuje inteligencija i obaveštenost kupca. Danas postoji veliki broj internet portala ili oglasa u kojima je lako doći do odgovora koliko vredi bilo koji četvorotočkaš.

Automobil u proseku godišnje pređe od 15.000 do 20.000 kilometara ukoliko se redovno koristi, a ako je kilometraža veća od prosečne, prodavac treba da bude spreman da spusti cenu.

Pre nego što oglasi vozilo, prodavac treba da pripremi osnovnu dokumentaciju, koju će čak pojedini kupci zahtevati na uvid kada žele da lično pogledaju automobil. Podrazumevaju se servisna knjižica, garantni list, polisa osiguranja, a ukoliko se automobil prodaje uz preuzimanje lizinga, tada je važan ugovor o lizingu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
polovni automobili automobili prodaja auta prodaja automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana