Tekst objavljen: 30.04.2019 11:00        


Ništa ne može da pokvari planove i upropasti odmor kao izgubljen prtljag. Pogledajte neke od saveta kojima ćete sebe spasiti beskrajne potrage za vašim dragocenostima.

Kako da sačuvate vaš prtljag na putu

Nabavite novu etiketu sa podacima

Brojne kompanije sada nude pločice sa podacima koje poseduju mikročipove koji u svakom trenutku odaju položaj vašeg prtljaga. Najveći broj kofera izgubi se kada se papirna cedulja tokom transporta otkine ili pocepa.

Prijavite se ranije

Putnici koji sve obavljaju u poslednjem minutu su i oni kojima najčešće nestane prtljag. Osobama na aerodromu potrebno je vreme da procesuiraju sav prtljag i prebace ga u avion. Brojni stručnjaci tvrde da je poslednji trenutak za sigurno ostavljanje torbi 30 minuta pre poletanja.

Ostavite podatke i plan puta u koferu

Ukoliko se kofer izgubi, podaci koji su ostavljeni u njemu mogu pomoći radnicima da brže otkriju gde kofer treba da ide, pogotovo ako je etiketa sa podacima pocepana. (Osoblje na aerodromu ponekad zaista otvara kofere u potrazi za informacijama o vlasniku).


Umesto čekiranja, šaljite vaše stvari odvojeno

Iako se ovo čini kao pomalo čudna ideja, nije. Ukoliko šaljete prtljag odvojeno kao paket smanjujete šanse da će se izgubiti i izbegavate plaćanje nadoknada za težinu. Pojedine aviokompanije manje naplaćuju, poput Američke pošte, slanje prtljaga kao paketa nego što bi to bio slučaj da prijavljujete prtljag kod avio-kompanije. Ovako možete da koordinirate vaše dolazak u hotel i trenutak kada će vaš prtljag dospeti poštom, recimo.

Slikajte

Ukoliko vam kofer nestane a vi pokušavate da ga povratite, par fotografija vam može pomoći u tome. Slike možete pokazati nadležnim ljudima kako bi vaš prtljag lakše identifikovali.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Izdvojite kofer iz mase

Vrlo lako se može desiti da neko pomeša vaš kofer sa njegovim. Ukoliko ukrasite kofer nekom nalepnicom ili sjajnom trakom smanjićete rizik da u hotelu završite sa tuđim stvarima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
aerodrom turizam turisti kofer sigurno putovanje putovanje saveti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana