Tekst objavljen: 26.12.2015 17:28        


Na teritoriji Republike Srbije posluje  29 banaka, pa novim klijentima nije lako da se odluče za onu koja najviše odgovara njihovim potrebama.

Kako izabrati banku

Pre odabira banke bitno je da razmislite koliko često ćete imati potrebu da posećujete svoju banku. Ako imate potrebu da banku posećujete češće najbolje je da izaberete banku u blizini svoje kuće ili posla. Takođe je jako bitno i radno vreme Vaše banke.

Potrebno je da se raspitate o uslovima i obavezama koje Vam sleduju korišćenjem usluga te banke. Dobro se informišite o cenama usluga koje biste koristili, kao i o ceni održavanja računa i izdavanja kartica.
Banke u Srbiji slično tarifiraju svoje usluge, ali one specijalizovane za određenu vrstu proizvoda ipak daju nešto povoljnije uslove.

Ukoliko ste navikli da račune plaćate u ekspozituri ili da podižete novac na bankomatima, prvenstveno Vas zanima koliko određena banka ima ekspozitura i bankomata i kako su raspoređeni.
Onima što račune plaćaju preko interneta ili preko mobilnog telefona, ovi podaci nisu toliko bitni, ali njih zato zanima da li su i u kojoj meri u konkretnoj banci razvijene onlajn usluge.

Kada birate banku, najpre iskoriste uslugu “ličnog bankara”, službenika koji je tu da zaista posavetuje klijenta o tome šta je najbolje rešenje za njegovu konkretnu situaciju. Mnoge banke uz određenu uslugu ponude i dodatne pogodnosti, pa tako klijent može, po povoljnoj ceni, da dođe do više proizvoda koji bi mu bili od koristi.

Na izbor banke presudno može da utiče ophođenje zaposlenih prema klijentima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

4 komentara

  1. User image
    Obi 16.12.2014 18:29

    Stvarno ste dotakli sve važne stavke, posebno poslednju. Bio sam godinama kod jedne banke u Batočini. Na skoro svako moje pitanje nisam dobijao odgovor ("nazovite hotline)", tako da sam pre tri godine promenio banku - i, nisam zažalio. Ne želim da ovim putem pravim reklamu, ali mnogi moji poznanici su takodje zadovoljni kvalitetom,profesionalnošću, a i cenom usluga ove banke. Da napomenem: koristim E-banking, štednje i kreditiranje.

  2. User image
    Vesko 09.10.2015 0:22

    Jednostavno sam morao da dodam...takodje sam bio u jednoj od banaka u Batocini i promenio sam mesto ali ne i banku. Presao sam u istoimenu banku ali ekspozitura Lapovo gde su sluzbenici mnogo prijatniji. Tako da je presudno kod mene bilo upravo to poslednje a prilicno koristim usluge banke.

  3. User image
    симеон 27.08.2016 15:35

    Има ли право Банка Интеза мијењати ПИН код мимо мог знања,захтва,нормалног понашања(није дуг,није злоупоеба по било комоснпву са моје стране)!Банка ми је то учинила-неће ни да ми објасни зашто.Какво прово имам да би Банка била за такав поступак кажњена?!

  4. User image
    Goran 15.09.2019 14:38

    Da li moze firma da ne dozvoli promenu banke tj. tekuceg racuna preko kojeg primam platu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekspoziture lični bankar kartice pltne bankomati Obaveze

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana