Tekst objavljen: 28.08.2012 11:55        


Veština upravljanja ljudskim resursima jako je bitna za unapređenje rada zaposlenih u bilo kojoj organizaciji. Dobar HR vam može pomoći da uvećate uspešnost u firmi na svim nivoima.

Ko je pravi radnik za vašu firmu

Da bi ste to uspeli, potrebno je da uvek imate na umu nekoliko važnih činjenica o HR-u.

Cilj upravljanja ljudskim resursima je povećanje uspeha organizacije, kroz brigu o svojim zaposlenima. Obraćanje pažnje na zaposlene podrazumeva privlačenje, selekciju, zadržavanje, razvoj i motivaciju najboljih zaposlenih i stvaranje najbolje kulture i ambijenta.

Cilj HR aktivnosti je da obrate pažnju na potrebe svih - investitora, klijenata, zaposlenih, i otalih na koje utiču aktivnosti u organizaciji.

Ključna reč je "učinak". Kako bi ga povećali, lideri moraju da uvide snage svojih zaposlenih, njihove razvojne potrebe i doprinos koji zaposleni mogu da daju za uspeh kompanije.

Veoma važna reč i oblasti ljudskih resursa je "kompetencija". Oslanjajući se na znanja, sposobnosti i karakteristike ličnosti, zaposleni mogu uspešno da završavaju svoje radne zadatke.

Takođe, ne sme se zaboraviti da je organizacija deo društva, i da u promenljivom svetu mogu da opstanu samo organizacije koje su spremne da uče; organizacije koje mogu da se prilagode promenama na kreativan način.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zapošljavanje posao preduzetnik

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana