Zvanični kurs Evra za dan 01.03.21. :: 117.5768 rsd
Tekst objavljen: 27.05.2020 12:25        


Pečurke koje rastu u planinama po Srbiji mogu da donesu dobru zaradu

Koliko može da se zaradi od pečurki?

Planine i šumarci u Srbiji puni su pečuraka jer im je pogodovala kiša. Bere se i vrganj i lisičarka i popularni tartufi, ali ove godine dosta imai smrčaka.

Pored toga što je jedna od najukusnijih gljiva na ovom podneblju,smrčak je izuzetno zdrav, te ga s pravom nazivaju darom prirode.

Sadrži visok nivo antioksidanata, bogat je vlaknima, poboljšava rad jetre, a blagotvorno deluje i na kardiovaskularni sistem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Smrčak spada u red najzdravijih plodova prirode. Ova gljiva raste od aprila do juna u niskoj travi i proređenim šumama, ali sušena može da se kupi u dobro opremljenim marketima.

Cena mu je čak pet puta veća od vrganja, pa se za kilogram suvog daje i više od 100 evra.To je skupocena pečurka,pa u Evropi košta i duplo skuplje.Oglasi za otkup su već krenuli na internetu, a poznavaoci prilika kažu da je zarada dobra.

Kako kaže jedan od redovnih berača sa Zlatara, problem je što cena sirovog smrčka nije toliko visoka, pa većinom svi suše ovu pečurku.Na kraju, treba više od 10 kilograma sirovog da biste dobili kilogram suvog smrčka, a njega u šumi nije baš lako naći.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
uzgajanje pečuraka zarada od pečurki pečurke poljoprivreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana