Tekst objavljen: 11.09.2013 11:00        


Sudeći po sastavu upitnika na konkursima za posao koji se mahom objavljuju na Internetu, u poslednje vreme nije više jedini problem kako naći pravo zaposlenje. Prava muka nezaposlenih postalo je i kako adekvatno da se odgovori na pitanja koja na konkursu postavi potencijalni poslodavac.

Šta sve (ne) smeju da vas pitaju na konkursu za posao?

Tako su prilično izrevoltirani građani na Tviteru poveli raspravu o konkursu objavljenom na sajtu Yellow Pages u kojem se, između ostalog, od kandidata traži da odgovore na pitanja: Ko je osoba kojoj se divite, kad ste bili najsrećniji/najtužniji, da li imate svoju radnu sobu i da li je vaš bračni drug zaposlen?

U tviterašku raspravu uključio se i Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji često s građanima komunicira preko ove društvene mreže.

Pisanje građana kako se poslodavac u oglasu “iživljava” Šabić je prokomentarisao: - Naložio sam pokretanje postupka nadzora. Treba da znate, poverenik (kod nas) nema ovlašćenja da kazni – dodajući i da svi učesnici rasprave mogu da skoknu do sajta poverenik.rs, koji staje na put zloupotrebama i iživljavanjima ovoga tipa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana