Tekst objavljen: 21.05.2013 10:50        


Elektrodistribucija Beograd tvrdi da nije odgovorna za kašnjenja radova u naselju Stepa Stepanović, zbog čega budući stanari već nekoliko meseci ne mogu da se usele u završene stanove.

EDB: Nismo mi krivi što stanovi u Stepi kasne

Istovremeno, investitor, Građevinska direkcija Srbije, plaća kaznene penale od četiri evra po kvadratu za svaki mesec odlaganja.

- Od samog početka imali smo problem zbog neobezbeđenih uslova za fazu u kojoj radove preuzima EDB, a bili smo suočeni i sa nerazumevanjem investitora, Građevinske direkcije Srbije - navodi EDB.

EDB podseća da na ovom projektu radi veliki broj građevinskih firmi koje su obavezne da po završetku svog posla obezbede tehničke uslove za rad elektrodistribucije, ali da se to, po pravilu, ne čini.

U EDB-u ističu i da je za radove na objektima druge faze u ovom naselju teren bio potpuno neuređen do poslednjeg momenta, tako da vodovi od deset kilovata doskoro nisu mogli da se polože do trafostanica.

Ističe se, takođe, da je i sada teren ispred trafostanica u zgradama koje čekaju na upotrebnu dozvolu „ostao otvoren i raskopan sa nezavršenim šahtama, što onemogućava EDB da izvede radove“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kašnjenje stanogradnja državna stanogradnja gradnja stanova gradnja nekretnine prodaja stana kupovina stana Stepa Stepanović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana