Tekst objavljen: 11.10.2012 15:05        


Građevinska direkcija Srbije (GDS) navodi da će zbog problema sa izvođačima, završetak radova u naselju Stepa Stepanović kasniti na šest objekata.

GDS plaća građanima kojima kasne stanovi u Stepi

- Na sajtu GDS od sutra će biti dostupni podaci o rokovima useljenja za sve zgrade, kao i načinu na koji će kupci moći da ostvare nadoknadu za kašnjenje, kažu u Direkciji.

Na lokaciji Stepa Stepanović na Voždovcu na 42 hektara gradi se 44 zgrada sa 4.616 stanova, a kako su kazali u GDS u ovom trenutku je potpuno završeno 14 zgrada sa ukupno 1.466 stanova.
U GDS navode da će svi kupci stanova u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu čija izgradnja kasni, dobiti obeštećenje od četiri evra po kvadratnom metru za svaki mesec kašnjenja useljenja.

- Ako je neko kupio stan od 60 kvadrata od GDS, isplaćivaćemo mu 240 evra mesečno na ime obeštećenja za kašnjenje - navode u GDS.

Osim ovih šest objekata, kako navode, radovi na većini preostalih objekata odvijaju se po planu.

U GDS su naglasili da oni redovno izmiruju obaveze prema svim izvođačima angažovanim u naselju i da Direkcija nije uzrok problema koje imaju pojedini izvođači.

- Firma Interkop nije uspela da ispoštuje ugovorenu dinamiku izvođenja radova i zato će sutra biti raspisan tender za izbor novog izvođača koji će završiti te zgrade, dok firma 'Ratko Mitrović' kasni sa radovima oko 1,5 mesec ali mi ulažemo napore da se to kašnjenje smanji - kazali su u GDS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
gds gradnja stanova Stepa Stepanović Građevinska direkcija kašnjenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana