Tekst objavljen: 28.12.2012 9:40        


Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić kaže da država nastavlja izgradnju kvadrata za tržište, jer posao koji daje rezultate ne treba prekidati.

Ilić: Cilj Vlade je Srbija bez beskućnika

On objašnjava da Građevinska direkcija Srbije trenutno samo u Beogradu zida 5.300 stanova, a po modelu Stepe otvoriće se i gradilišta u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu...

Biće put do svake kuće

U Srbiji će, u mandatu ove vlade, biti otvoreno oko 200.000 novih radnih mesta. Završiće se Koridor 10 i auto-put od Beograda do Čačka. Srbija će pokrenuti i izgradnju šest traka od Pojata do Preljine. Asfaltiran put mora da stigne do svakog sela, do svake kuće - kaže Velimir Ilić.
- Koliko će se tačno zidati stanova još nije poznato, ali će svakako profit od oko 1,5 milijardi dinara, koji je Direkcija ostvarila u ovoj godini, uz kredite, biti uzidan u nove kvadrate - navodi on.

- Projekti koje je pokrenula su se pokazali kao dobri i ne vidim nijedan razlog da se taj posao ne nastavi. Posebno što država u tom poslu nema izdatke iz budžeta. Jedan od ciljeva ove vlade je da u Srbiji nema beskućnika, jer nema srećnog čoveka bez krova nad glavom - kaže ministar.

Kada je u pitanju izgradnja socijalnih stanova, Ilić kaže da je doneta odluka da se dva miliona evra dodeli gradovima koji imaju spremne projekte i lokacije. To su Kragujevac, Pančevo, Niš, Čačak, Zrenjanin, Kikinda i Kraljevo.

- Gradiće se 10.000 kvadrata. Plan je da se omogući otkup tih nekretnina po ceni od oko 350 evra po kvadratu. Primera radi, ako se dozvoli otkup na 15 godina, mesečna rata ne bi trebalo da premaši 30-40 evra - navodi on

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nekretnine socijalni stanovi stanovi gradnja stanova stanogradnja državna stanogradnja Velimir Ilić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana