Tekst objavljen: 03.10.2012 10:37        


Izgradnja stanova u beogradskim naseljima "Stepa Stepanović" i "Dr Ivan Ribar", preko Građevinske direkcije Srbije, biće završena, izjavio je ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić.

Ilić: Država ne odustaje od gradnje stanova

On kaže i da nema razloga da se po istom modelu ne otvore gradilišta i u drugim gradovima Srbije i dodaje da je državni projekat masovne stanogradnje ekonomski opravdan i da ne ugrožava privatan sektor.

Komentarišući raniju izjavu ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića da se iz državne kase više neće izdvajati novac za gradnju komercijalnih stanova već samo socijalnih i da će se tražnja podsticati subvencionisanim stambenim kreditima, Ilić je kazao da Građevinska direkcija Srbije nema svoju operativu već angažuje domaće građevinske firme.
Ministar građevine je naveo da privatnici sigurno neće da investiraju u stanove, primera radi, za vojna lica ili policiju i da to mora da radi država.

Gradevinska direkcija Srbije je ta koja se, prema njegovim rečima, zadužila kod poslovnih banaka za "Stepu", a država samo daje garancije.

- Verujem da će odluka Vlade Srbije o programu stanogradnje biti doneta jednoglasno - rekao je Ilić.

Komentarišući to što vlasnici pojedinih građevinskih kompanija optužuju državu da je nelojalna konkurencija u stanogradnji i da kvadrat u Stepi Stepanoviću realno košta 1.650 evra, a ne 1.290 za koliko se prodaje, on odgovara da „ne vidi u čemu je problem ako je Direkcija uspela da zatvori projekat sa 1.290 evra po kvadratnom metru“.

- Naravno manja je zarada, ali važno je da se više gradi, domaća operativa je dobila posao, a građani mogućnost da po prihvatljivim cenama dođu do krova nad glavom i u tome nema ničeg lošeg. Gradićemo i znatno jeftinije stanove u tom sistemu ako se dogovorimo da Republička direkcija za imovinu daje zemljište za određene socijalne strukture – naglašava Ilić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
cena stanova Velimir Ilić gradnja stanova Građevinska direkcija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana