Tekst objavljen: 17.10.2012 17:59        


Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić kaže da u budžetu za 2013. godinu nema novca za subvencionisanje izgradnje stanova po modelu beogradskog naselje Stepa Stepanović.

Ilić: Država nema novca za izgradnju stanova

- Model koji smo koristili na izgradnji Stepe i naselja u Ivana Ribara za 7.000 stanova u Beogradu je odličan, ali tu je država dala subvencije. Sada u budžetu za 2013. nema para za to - kazao je Ilić.

Ilić je kazao da se sada bore da se pronađu ta sredstva i da se podstakne građevinarstvo.

- Građevinarstvo je motor razvoja srpske privrede, kada krene građevinarstvo krenuće cela Srbija jer ga prati 26 privrednih grana - istakao je on.

Srpski ministar građevinarstva i urbanizma je kazao da će se kroz izgradnju autoputeva u Srbiji pokrenuti i putari i građevinari, jer se uz saobraćajnice grade i moteli i drugi objekti.

Ilić je kazao i da će domaći građevinari uskoro dobiti avans od 30 miliona evra iz azerbejdžanskog kredita za autoput na koridoru 11.

To je za njih infuzija, naglasio je Ilić i dodao da će domaće firme obavljati 50 odsto poslova na deonici autoputa koja se finansira iz azerbejdžanskog kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
građevinarstvo stanovi gradnja stanova gradnja nekretnine državna stanogradnja Velimir Ilić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana