Tekst objavljen: 17.04.2013 11:30        


Uprkos ekonomskoj krizi, koja uveliko trese Crnu Goru, i lošim vremenskim uslovima, duž Crnogorskog primorja građevinske mašine zuje kao retko kada.

Kvadrat na crnogorskoj obali košta i do 5.000 evra

Najviše se grade stanovi za tržište, iako je njihov broj mnogo veći od broja kupaca. Samo na Budvanskoj rivijeri - je više od 5.000 neprodatih stanova. To je broj ranije izgrađenih stanova, dok onih u izgradnji takođe ima u hiljadama.

Cene nekretnina u Podgorici ostale su na istom nivou kao minulih godina. Cena kvadrata se u proseku kreće oko hiljadu evra, ali u nekim delovima grada je i upola manja. Kupovna moć građana je opala, ali prodaje ima, kaže Marko Ćipović iz Agencije za nekretnine „Krstaš“.
Najskuplji stanovi su i dalje oni u vilama na Zavali, gde se kvadratni metar kreće oko 5.000 evra, kao i u elitnom „Centru Plaza“ u centru Budve, gde je kvadrat najmanje 3.000 evra. Duž budvanskog polja, ali i južnije prema

Bečićima stanovi u novogradnji su jeftiniji - od 1.500 do 2.500 evra za metar kvadratni. Ima međutim i onih koji nude stanove, istina malo podalje od obale, po ceni od 1.000 do 1.200 evra za kvadrat.

U agencijama za promet nekretnina kažu da je dalje interesovanje slabo, ali da se u poslednje vreme vraćaju - Rusi. Stare mušterije iz 2006, koje su masno plaćale stanove, naročito one s pogledom na more. To ohrabruje graditelje, koji i dalje smatraju da je gradnja stanova najbolji biznis i da će kupci, ipak, stići.

Prodaja kuća je svedena na minimum. Luksuznije veće kuće koštaju od 500.000 do milion evra. Znatno je opao i promet placeva. Cene su tu niže nego ranije i kreću se od 200-300 evra po kvadratu uz samu obalu do 50 u zaleđu, uglavnom u seoskom području.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
cg Crna Gora more cene stanova cena stanova cene nekretnina kvadrat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana